Star Trek: Discovery – 5. sezona bo tudi zadnja

Oboževalci franšize Zvezdne steze imajo zadnja leta pred sabo bogato ponudbo serij, kar je po dolgoletni suši več kot dobrodošlo, vendar pa bi marsikak gledalec znal pikro pripomniti, da je kvantitete veliko, manjka pa kvaliteta.

Založnik Paramount je največ proračuna vlil v izdelavo serije Star Trek: Discovery, ki bi morala biti tista nova večja stvar znotraj Trekovskega vesolja, vendar pa ji ni uspel veliki met, čemur pričajo tudi ocene na IMDb-ju. Posebnih efektov sicer ni manjkalo in Discovery je bil večkrat pohvaljen za rušenje stereotipov, zaradi česar se je priljubila tudi LGBTQIA+ skupnosti, producenti pa so imeli dovolj poguma, da so za kapetanko vesoljske križarke Discovery prvič na kapitansko mesto postavil temnopolto žensko – to je postala igralka Sonequa Martin-Green, ki je zasedla vlogo Michael Burnham, nekateri pa se igralke zagotovo tudi spomnite iz serije Živi mrtveci.

Vendar pa je serija trpela na račun zgodbe in likov, ki se po zanimivosti enostavno niso mogli kosati z junaki iz preteklih serij znotraj izročila Zvezdnih stez. Discovery se tako morda ne bo zapisal v zgodovino, a vsaj ni bil prehitro preklican, med tem časom pa si je nabral nekaj oboževalcev, ki bodo zagotovo jokali nad odločitvijo Paramounta. Ta je namreč sporočil, da bo 5. sezona serije, ki izide enkrat naslednje leto, hkrati tudi zadnja. Posadka Discoveryja bo v zadnjih epizoda skočila še na poslednjo avanturo, ki se bo dogajala po celi galaksiji, avantura pa se bo tikala starodavne moči, ki je bila namerno prikrita cela stoletja.

4. sezona se ravno zaključuje in glede na ocene je ta najslabša do sedaj, saj niti eni epizodi ni uspelo prebiti ocene 6/10. Še letos se bo od nas poslovila serija Star Trek: Picard, ki bo s svojo 3. sezono zaključila pripoved o ostarelem kapitanu Picardu, vendar pa vse niso samo žalostne novice. Še letos namreč pričakujemo 2. sezono serije Star Trek: Strange New Worlds, ki je med vsemi naštetimi bila še najbolje sprejeta, družbo pa ji bo delala animirana serija Lower Decks, ki se prav tako ponaša z visokimi ocenami in načrtuje že svojo 4. sezono.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime