Meta znižal cene za VR napravi Quest Pro in Quest 2

Podjetje Meta se počasi pripravlja na lansiranje novega sistema Quest 3, ki pa zaenkrat še nima datuma izida, a naj bi ga dočakali še enkrat letos. Vodilni so delavcem za zaprtimi vrati priznali, da sicer še naprej verjamejo v razvoj VR tehnologije, a da novi uporabniki hitro obupajo nad temi izkušnjami, zato je treba narediti nekaj, kar bo VR naredilo še bolj privlačnega.

Morda se je ravno zaradi tega Mark Zuckerberg odločil na Instagramu najaviti znižanje cen nekaterih modelov Quest linije izdelkov, vest pa je nato prispela tudi na uradni blog. Američani bodo po novem za Quest Pro namesto 1.499 $ plačali samo 999 $, kar je veliko bolj sprejemljiva številka za navadnega kupca. Pro verzija sicer ni namenjena igričarjem, ampak bolj podjetjem, ki želijo v pisarnah mešati VR in AR prvine, vendar pa bi zadevo vsekakor prav prišla tudi komu, ki bi rad igre poganjal na izboljšanem čipovju, skupaj z boljšimi kontrolerji.

Znižanje je doletelo tudi običajni Quest 2, a samo verzijo, ki na sebi nosi 256 GB pomnilnika, ta pa je bila znižana iz 499 $ na 429 $, medtem ko 128 GB inačica cenovno ostaja nespremenjena.

Vendar pa te cene veljajo samo za Američane, medtem ko smo Evropejci zopet potegnili ta kratko. Na uradni strani sicer za Slovenijo teh VR naprav ni moč naročiti, a vseeno lahko primerjamo cene, če izberemo kakšno od podprtih držav, kot je denimo Nemčija. Tam Quest Pro še vedno stane 1.799 €, kar je praktično še enkrat več od naših ameriških kolegov, medtem ko je cena za Quest 2 bolj primerljiva in stane 450 €.

Tudi Evropa bo sicer prejela svoja znižanja za Quest Pro, a se bo to zgodilo šele 15. marca in seveda samo za tiste države, ki jih Meta uradno podpira. V Sloveniji je še vedno najboljši naslov za VR opremo portal Legit, ki poleg prodaje nudi tudi možnosti najema različnih VR očal.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime