Starfield prihaja septembra in tule je nov napovednik

Na naslednjo igro razvijalca Bethesda Softworks čakamo že čisto predolgo. Sicer so resda 5 let nazaj izdali Fallout 76, a tisto je bil nekakšen zmeden večigralski poskus, ki je veliko ljudi razočaral. Na tisto pravo, enoigralsko izkušnjo zdaj čakamo že debelih 8 let, saj je bil njihov zadnji takšen naslov Fallout 4 in čeprav smo v tem desetletju dobili veliko RPG izkušenj, zna samo Bethesda pričarati tisti resnični ogromni svet v obliki Skyrima, kjer lahko iz lokalne tavarne vzameš leseno žlico in jo nato odneseš do bližnje temnice in jo položiš ob bok spečemu okostnjaku.

Bethesda medtem ni lenarila, ampak pridno delala na svojem največjem projektu do sedaj. Starfield nas bo namreč odpeljal v raziskovanje vesolja in tujih planetov, zraven pa bomo uživali še v zgodbi, letanju z vesoljsko ladjico in vsemi drugimi prvinami, ki smo jih vajeni iz Bethesdinih iger. Vse to bi morali ugledati lani novembra, vendar pa je razvijalec nato datum prestavil na prvo četrtino 2023. Ta se zdaj izteka, molk iz strani razvijalca pa je sprožil ugibanja, da se znamo v naslovu pozabavati šele enkrat junija.

Vodja studia Todd Howard je včeraj stopil pred kamere in pogumno napovedal nov datum izida. Ta se bo zdaj zgodil 6. septembra, kar pomeni, da je originalni izid bil zamaknjen za skoraj eno leto. Da nas čaka večji zamik je bilo jasno že ob tistem prvem igralnem napovedniku, saj smo dobili občutek, da se je Starfield v tistem stanju skupaj držal z lepilnim trakom in da je bilo prikazano igranje narejeno bolj zaradi tega, da se zapre usta vsem dvomljivcem.

Pred uradnim izidom pa bo Bethesda za nas pripravila tudi eno večjo konferenco. Starfield Direct se bo odvil 11. junija, Todd pa pravi, da imajo za nas pripravljen resnični globoki vpogled v mehanike igre in tudi v samo delovanje studia. Napovednik prikaže tudi nekaj novih izsekov igranja, saj se razvijalci zabavajo med raziskovanjem planetov, pri bojevanju pa je eden od njih naletel na ogromnega vesoljca, ki očitno prebiva pod površjem planeta.

Ljubitelje RPG izkušenj čaka zanimiva jesen. 31. avgusta namreč izide še en težko pričakovani naslov: Baldur’s Gate 3 in glede na to, da bosta obe igri verjetno zahtevali vsaj nekje 50 ur igranja, je morda pametno že zdaj razmisliti o pravilnem razporejanju dopusta.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime