Warner Bros. in Peter Jackson naj bi bila v pogovorih za nove filme znotraj franšize Gospodar prstanov

Trilogija filmov Gospodar prstanov velja za eno od najbolj pomembnih v zgodovini filmske industrije in čeprav je od zadnjega dela preteklo že 20 let, se nekateri še vedno s toplino v srcu spominjamo avanturo Frodota, Sama, Gandalfa in Aragorna, režiser Peter Jackson pa je za trojico izdelkov garal kot pes in rezultat so izdelki, ki si jih lahko še danes ogledamo, brez da bi se nam ob gledanju zdelo, da imamo pred očmi dve desetletji star film.

Legendarni filmi so še danes tako veliki, da so v mnogokaterem pogledu zasenčili tudi novo serijo The Rings of Power, za katero je Amazon zapravil gigantske vsote denarja, a je med kritiki in gledalci požel samo povprečne ocene, saj nekateri niso marali zgodbe ali pa likov, veliko pa je bilo pritožb nad prenasičenostjo scen s CGI efekti.

Medtem ko Amazon dela na 2. sezoni, je lepe spomine na zaslužke začel obujati tudi Warner Bros., ki je imel leta nazaj dovolj poguma, da je ustvarjanje trilogije zaupal nekemu bradatemu možaku, ki je imel pod sabo relativno neznane igralce. Takrat se mu je to tveganje še kako obrestovalo, zdaj pa želi še enkrat namočiti taco v bogato zgodovino Tolkienovega sveta.

Warner Bros. je namreč sklenil sporazum s švedskim založnikom Embracer Group, ki je novi lastnik pravic do Tolkienovih knjig. Partnerstvo naj bi spočelo novo filmsko franšizo znotraj Gospodarja prstanov, spet pa naj bi gledali dogodke iz tretje dobe Tolkenovega sveta, ki vsebuje prej naštete junake Gandalfa, Aragorna, Sarumana in vstajajočega Saurona, medtem ko Amazonova serija pokriva drugo dobo. In samo enkrat lahko ugibate, koga Warner Bros. dvori, da bi ponovno prevzel režisersko palico novih filmov.

Spletna stran Hollywood Reporter poroča, da naj bi bil Warner Bros. v pogovorih ne samo s Petrom Jacksonom, ampak tudi s pisateljicama Fran Walsh in Philippo Boyens, trojica teh glav pa je bila zaslužna za spočetje originalne trilogije filmov. Do katere stopnje so napredovali ti pogovori ni jasno, a Peter naj bi bil dokaj razburjen nad Amazonovo serijo. Kreatorji te naj bi ga kontaktirali za sodelovanje še pred snemanje 1. sezone, a nato so se v vodstvu zgodile določene spremembe, zaradi česar mu nikoli niso poslali nobenega scenarija. Kasneje so se razširile govorice, da je Peter pomagal pri snemanju nekaterih epizod, kar pa je čista neresnica.

Bomo morda res dobili nove Gospodarjeve filme, ki jih bo ustvarila Petrova roka? Takšen podvig bi bil za režiserja vsekakor zahteven, saj je ta v intervjujih večkrat povedal, da je v razvoj prvih filmov vložil toliko napora, da je bil na koncu povsem izžet. Skok v tako globoko vodo bi bil morda nepremišljen, a po drugi strani si morda Peter po vseh teh letih želi popraviti ugled, ki je utrpel kar nekaj udarcev zaradi podpovprečne trilogije filmov Hobit, njegov zadnji večji film Mortal Engines iz leta 2018 pa je bil spljuvan iz strani kritikov in je na blagajnah naredil eno veliko finančno luknjo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime