Ta Darkest Dungeon mod je tako velik, da je praktično nadaljevanje

Masivni modi iz strani skupnosti so zanimive zadeve. Velikokrat smo bili že priča fenomenu, ko se na enem mestu zbere večja skupina navdušencev, ta pa nato leta skupaj spravlja kodo in to povsem brezplačno, vmes pa takšni večji projekt propadejo, se zapletejo v razvojni pekel ali pa jih po nekem času ukine založnik, ki se boji za avtorske pravice svojih franšiz.

Vsake toliko pa takšne zadeve celo izidejo in takrat dobimo naravnost fenomenalne izdelke. Vsi se spomnimo projekt Black Mesa, ki je bil v razvoju celo večnost, a je na koncu dostavil res čudovito predelavo igre Half-Life 1. Potem je tu Enderal, ki je masivna nova fantazijska igra, znotraj pogona Skyrima. In seveda je treba omeniti tudi Chronicles of Myrtana, ki je dostavil novo nostalgično avanturo za vse oboževalce Gothica.

Se bo mod Black Reliquary za igro Darkest Dungeon postavil ob bok tem legendam? Kdo bi vedel, a glede na obljube in dejstva, da je dal projektu uradni žegen tudi originalni razvijalec Red Hook, se res zdi, ko da bomo v roke dobili pravo mojstrovino.

Za razliko od nadaljevanja Darkest Dungeon 2, ki se od originala igralno precej razlikuje, bo Black Reliquary samo prečistil igralno formulo in dodal cel kup nove vsebine. Te je toliko, da lahko mod smatramo kot nekakšno neuradno nadaljevanje, ki ohrani vse tisto, kar smo imeli pri prvem delu radi, dodal pa bo povsem novo pokrajino The Valley, ki se nahaja sredi puščave. Spet bomo morali zbrati skupino pustolovcev in jih pošiljali v lokalne temnice, trenirali pa jih ne bomo v vasici, ampak posebni zračni ladji.

Black Reliquary je bil v izdelavi leta, v tem času pa so ustvarjalci zrisali in animirali nove nasprotnike, v svoje vrste pa bomo lahko novačili povsem frišne heroje, s svojimi unikatnimi veščinami. Potem so tu novi predmeti, nova štorija, nova glasbena podlaga in seveda novi masivni šefi.

Mod je tako velik, da ima na Steamu prav svojo ločeno stran, za igranje pa je povsem brezplačen, a boste v knjižnici potrebovali licenčno kopijo originala ter DLC-jev Shieldbreaker in Crimson Court.

Black Reliquary izide 24. marca.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime