Igričarska industrija žaluje za legendarnim igralcem

Po Hollywoodskih krogih še vedno doni novica o nepričakovani smrti legendarnega igralca Lancea Reddicka, ki nepričakovano umrl v svojem 60. letu. Dogodek je praktično vse ujel povsem nepripravljene, saj je Lance vseskozi navzven kazal dobro fizično kondicijo, ki je skorajda ostala nespremenjena vse od njegovih dni znotraj serije Skrivna naveza.

Lance je v svoji karieri nabral vrsto zapomljivih vlog in čeprav se z njimi ni potegoval za Oskarja, si ob njegovih izdelkih vedno vedel, da boš zadovoljen vsaj z njegovim nastopom. Poleg Skrivne naveze je bil tudi pomemben član serije Na robu znanosti in tudi filmski svet mu ni bil tuj, saj se ga spomnimo iz filmov John Wick. Umrl je ravno pred premiero Johna Wicka 4, igralec Keanu Reeves in režiser Chad Stahelski pa sta se odločila film posvetiti njegovemu izjemnemu talentu. Tudi v zanič seriji Resident Evil, kjer se je razpadalo vse okoli njega – od scenarija do slabih soigralcev – je bil Lance tista res edina stvar, zaradi katere se je splačalo pogledati vsaj scene epizod, kjer je nastopal on.

Lanca pa bomo pogrešali tudi igričarji. Bil je eden od najbolj pomembnih oseb znotraj iger Destiny, tam pa je svoj glas posodil stoičnemu Commanderju Zavali, ki je bil tudi pomemben steber znotraj zgodbe. Ko je napočila vest o njegovi smrti, so igralci v znak žalovanja znotraj igre obiskali Zavalo in nekaj trenutkov obsedeli ob njegovemu liku.

Lance was just playing last night…(details in comments)
by u/TechSwag in destiny2

Lance ni bil samo nek glasovni igralec, ampak je igro dejansko igral in je v njo vložil ogromno ur – ne zaradi službene obveznosti, ampak preprosto zato, ker je zadevo rad igral. V bistvu je preigraval Destiny 2 dan pred svojo smrtjo in je bil ravno pred zaključkom novo izdanega dodatka Lightfall. V igro je bil zaljubljen celo do te mere, da je v prvi in drugi del vložil okoli 2.800 igralnih ur.

Koliko je Destiny pomenil v njegovem že tako impresivnem življenjepisu pove že Twitter objava, ki jo je pod igralčevim imenom spočela njegova žena. Zahvalila se je vsej podpori in še posebej omenila igralce Destinyja, katere je imel Lance rad tako kot je imel rad samo igro.

Tudi razvijalec Bungie se je v svoji izjavi spomnil Lancea in njegove nadčloveške prijaznosti in talenta pri igranju Commanderja Zavale.

Tople besede je na Twitterju zapisal tudi razvijalec Guerrilla Games. Lance je namreč igral še bolj pomembno vlogo znotraj iger Horizon Zero Dawn in Horizon Forbidden West, tam pa je nastopal v vlogi skrivnostnega Sylensa, ki je imel vedno nekaj za bregom. Guerrilla Games bo zagotovo moral zasukati velike dele tretjega dela serije, saj je Forbidden West dal lepo iztočnico, kjer bi Sylens zopet pošteno spremenil potek dogodkov. Ravno Lance je bil tisti, ki je po nesreči predčasno razkril delo na novem dodatku za Forbidden West, ki je bil kasneje razkrit kot DLC The Burning Shores in če ne drugega, se bomo z ikoničnim igralcem še zadnjič srečali 19. aprila, ko dodatek izide na konzolah PlayStation 5.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime