Horizon Forbidden West naj bi kmalu napovedal prvi DLC Burning Shores

Upamo, da ste dodobra preigrali Horizon Forbidden West, ki smo ga na začetku leta označili za eno najboljših odprtosvetnih izkušenj in čeprav je Sony bil zagotovo zadovoljen s prodajo, bi se mu te dni verjetno še bolj smejalo in igra bi imela tudi večji sloves, če ne bi izšla ravno takrat, ko se je na svet rodil tudi Elden Ring. Ta je potem povsem prevzel pozornost igralcev in ni jih bilo malo, ki so sicer Horizon Forbidden West preigrali, a šele mesece kasneje, saj za oba tako velika naslova preprosto ni bilo časa.

Jasno je bilo, da bosta obe igri enkrat dobili tudi štorijalne razširitve v obliki DLC-ja. Za Forbidden West so se glede dodatka pojavile glasne govorice že oktobra, saj je takrat igralec Lance Reddick, ki v igrah nastopa kot Sylens, na Twitterju ponosno podelil sliko, kjer je bilo jasno, da se zopet nahaja v studiu za zajemanje gibanja in obraznih mimik, zraven pa je igralec še ponosno pripisal, da dela na novi vsebini za Forbidden West. Sliko je malce kasneje umaknil, a to je bilo dovolj, da se je mlin govoric pošteno zagnal.

Taisti mlin se je včeraj še bolj zavrtel, ko se je na Twitterju oglasil dobro znani insajder The Snitch, ki velja za enega najboljših virov znotraj igričarske industrije. The Snitch predčasne objave vedno izpostavi v obliki uganke in tokrat je objavil samo sliko mape, koordinate pa se nahajajo točno na lokaciji, kjer se dogaja zgodba Forbidden Westa. Igralcem je hitro postalo jasno, da je tole več kot očitno namigovanje na prihajajoči DLC, ta pa se bo najverjetneje imenoval Burning Shores, saj je to del južne mape v Forbidden Westu, ki je samo bežno omenjen, igralci pa do njega nimajo dostopa.

Trditev The Snitcha je nato potrdil tudi novinar Tom Henderson, ta pa je še zapisal, da bomo DLC v roke dobili aprila 2023. Uradna napoved naj bi se zgodila kmalu in se bo najverjetneje pripetila na letošnji podelitvi nagrad The Game Awards.

Najava dodatne vsebine ne bi smela biti presenetljiva, saj ima Sony s Horizonom velike načrte, a vsi od teh niso bili uradno potrjeni. V razvoju naj bi bila televizijska serija in predelava prvega dela Horizon Zero Dawn, z izidom nove generacije VR sistemov za PlayStation 5 pa nas bo ob izidu pričakala povsem nova igra Horizon Call of the Mountain. Zadnje govorice pravijo, da bo Horizon dobil tudi svoj MMO, ki naj bi nastal v partnerstvu z založnikom iger Guild Wars.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime