Counter-Strike 2 prihaja poleti in bo brezplačen

No, govorice o novi igri razvijalca Valve so se enkrat za spremembo izkazale za resnične, za njihovo uresničitev pa nam ne bo treba čakati leta, ampak samo nekaj mesecev. Razvijalec je nadaljevanje igre Counter-Strike: Global Offensive, ki se že leta nahaja na samem vrhu Steamove lestvice najbolj igranih večigralskih iger, najavil brez kakšnega predhodnega pompoma, saj se zaveda, da mu česa takšnega sploh ni treba narediti.

Najava nadaljevanja je prišla skozi serijo treh posnetkov na YouTubu, ki izpostavijo tiste tri najbolj pomembne novosti nadaljevanja, ki se bo preprosto imenovalo Counter-Strike 2.

Mape bodo doživele prenovo, a ne tako korenito, da bodo postale neprepoznavne. Valve pravi, da je tistim najbolj popularnim samo olepšal podobo, tako da bodo na njih veljali vsi tisti triki, ki smo jih spoznali od originala. Spet druge mape bodo doživele temeljito prenovo in bodo na novo postavljene od temeljev navzgor in bodo po novem lahko izkoriščale vse lepote in prednosti, ki jih prinaša nadgrajena verzija pogona Source 2.

Potem je tule odzivnost strežnikov. Tej se reče “tick rate” in na splošno skrbi za osveževanje strežnikov, ki zaznavajo vsako dejanje, ki ga sproži igralec. Na tem mestu je bil CS:GO dolgo v zaostanku za svojim konkurentom Valorantom, CS2 pa se bo zaradi “sub-tick” posodobitve veliko bolj odziven in bo zdaj instantno zaznal vsako sproženo dejanje – pa naj bo to izstrelitev naboja ali pa met granate.

Tretja večja novost je odziven dim, ki bo po novem veliko bolj realistično ovijal arhitekturo, ko bo kakšen igralec želel sprožiti taktično dimno granato. Dim bo nato verno zapolnil sobo ali hodnik, igralec pa ga bo lahko razkadil preko strelov ali odmeta eksplozivne granate. V igralnem posnetku dimne bombe izpadejo dokaj nekoristno, saj se jih da skoraj povsem izničiti samo z enim strelom, tako da bo zanimivo videti, kako bo Valve te zadeve uravnotežil.

Prehod na novo igro bo za veterana originala povsem preprost. Counter-Strike 2 bo namreč za igranje povsem brezplačen, za povrh pa bodo igralci lahko prenesli vse nabrane predmete in olepšana orožja, ki so jih dobili v originalu preko mukotrpnega preigravanja. To je bila tista največja prepreka, ki je igralce strašila pred najavo nadaljevanja, saj se preprosto niso pripravljeni posloviti od svojega arzenala, za katerega so nekateri odšteli tudi resnične evre.

Valve je že začel z omejenim testiranjem, več o njem si lahko preberete na uradni strani. Kakšne prijavnice ni treba izpolniti, saj bo razvijalec igralce izbral glede na njihovo dejavnost pri preigravanju originala. Če že boste izbrani, potem boste dobili obvestilo znotraj menija igre Counter-Strike: Global Offensive.

Testiranje bo potekalo do poletja 2023, nakar se bo zgodil polni izid, ki bo nato na voljo vsem.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime