Elden Ring posodobitev pripeljala ray tracing

Govorice, da zna Elden Ring, najbolj nagrajena igra leta 2022, dobiti ray tracing osvetlitev so stare že nekaj mesecev, razvijalec FromSoftware pa jih je čez noč omogočil v novi posodobitvi 1.09 in tako neizprosni svet ovil v še lepšo grafično podobo.

Ray tracing lahko zdaj omogočimo tako na PC-ju kot tudi na konzolah PlayStation 5 in Xbox Series X, a nova osvetlitev ni tako obsežna kot pri kakšnem predelanem Portalu, ampak vsebuje zgolj prenovljen sistem senc znotraj in izven prostorov. Glede na prve primerjave ray tracing tule ne bo igral neke res vidne vloge, saj boste boljše sence opazili bolj pri vegetaciji, znotraj prostorov pa ga niti ne opazimo preveč.

Ga boste pa vsekakor opazili pri sličicah na sekundo, ki bodo seveda na ta račun nižje. Na konzolah boste ob vklopu teh učinkov morali gledati v igranje pri 30 sličicah na sekundo, na PC-ju pa se tudi pripravite na žrtvovanje tekoče slike, saj se FromSoftware zaradi nekega razloga ni odločil vpeljati tudi tehnologiji DLSS in FSR, ki so za ray tracing naslove praktično nuja. Za igranje v ločljivosti 4K z ray tracingom kar ogrejte grafične kartice RTX 4080 in 4090, s čim drugim pa raje znižajte ločljivost ali pa kvaliteto ray tracing senc.

Nekateri igralci se sprašujejo, ali je bil ray tracing za ta naslov sploh potreben, saj so razlike minimalne, FormSoftware pa na PC-ju še vedno ni odpravil vseh tehničnih težav, saj na določenih padcih sličice na sekundo še vedno upadejo ali pa gledamo v zatikanja pri prehodih na nova območja. Razvijalec bi se tako moral osredotočiti na odpravljanje teh težav, ki so prisotne že od samega odziva, namesto da na revno optimizacijo samo še nalaga dodatno breme.

Poleg ray tracinga posodobitev 1.09 s sabo prinaša še nekatere odpravke hroščev in določena uravnoteženja PvP formule. Več kot leto po izidu FromSoftware še vedno ni povsem zadovoljen z določeno močjo raznih orožij in posebnih sposobnosti Ash of War, vse to poliranje pa jim bo prišlo zelo prav pred izidom prvega dodatka Shadow of the Erdtree.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime