Prvi sliki Harley Quinn iz snemanja filma Joker 2

Joker je eden najbolj enigmatičnih antiherojev, kar smo jih srečali v filmih ali igrah, saj ima praktično vsak režiser zanj neko svojo idejo, vsaka ekranizacija, pa naj bo dobra ali pa zanič, je dovolj unikatna, da si jo zapomniš. Tu je denimo Joker iz Batman iger, kjer je glas zlikovcu ponudil Mark Hamill. Potem je tu Joker iz filmov režiserja Christopher Nolan, kjer ga je Heath Ledger odigral tako prepričljivo, da si je s tem zaslužil Oskarja. Nato smo dobili Jokerja iz filma Suicide Squad, ki ga je odigral Jared Leto in je eden redkih primerov, ko je igralcu in režiserju povsem spodletelo zajeti karkoli markantnega iz tega lika.

Zagotovo pa je najbolj zapomljiv film Joker iz leta 2019. V njem je naslovno vlogo prevzel Joaquin Phoenix, film pa se je ponašal z bolj temnim tonom, v katerem smo gledali same začetke rojstva Jokerja, ki je nastal iz žalostnega življenja Arthurja Flecka, ki si je vedno želel postati uspešen stand up komik, a ljudje so se mu smejali iz napačnega razloga, zavoljo duševnih motenj pa se Arthurju slej kot prej sname, nakar se začne njegova eksplozivna preobrazba v morilskega klovna in v ikono upora.

Joaquin je tako prepričljivo odigral svojo vlogo, da je bil za njo nagrajen z zlatim kipcem, Warner Bros. pa je hitro začel režiserju Toddu Phillipsu tečnariti za delanje nadaljevanja, čeprav se je originalna zgodba prav lepo zaključila. Nakazani evri pa so na koncu spremenili zgodbo in tako Todd kot Joaquin sta že lani napovedala delo na drugem delu, ki se bo tokrat imenoval Joker: Folie à Deux.

Čar dvojke bo neločljiv del Jokerjeve osebnosti, ki sliši na ime Harley Quinn. Tudi ta lik je v zadnjih letih močno pridobil na prepoznavnosti na račun mične Margot Robbie, a v temle filmu bo Harley malce drugačna. Odigrala jo bo prepoznavna pevka Lady Gaga, ki je vsem dvomljivcem dokazala, da zna presenetljivo dobro igrati, tokrat pa jo morda čaka najbolj zahtevna vloga do sedaj. Morala bo odigrati vlogo normalne psihiatrinje Harleen Quinzel, ki pa po srečanju z Jokerjem spremeni svojo filozofijo do življenja in postane njegova druga polovica. In pred kratkim so prišle njene prve fotografije iz snemanja, kjer lahko vidimo, da Harley v tem filmu ne bo poudarjala svojega seksapila, bo pa ohranila nekaj tiste garderobe, ki smo jo videli v stripih in originalni animirani seriji Batmana.

Bolj poglobljen vpogled v njen lik zagotovo še pride v obliki pravega napovednika, a do takrat bo preteklo še kar nekaj mesecev. Joker: Folie à Deux je namreč šele dobro začel s snemanjem, izid pa je zaenkrat pričakovan za enkrat v 2024. To je dovolj časa, da si ponovno ogledate prvi del, ki vas te dni čaka na pretočnem servisu HBO Max.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime