Obtožbe glede spolnega nadlegovanja proti Chrisu Avellonu opuščene

Ime Chris Avellone je znano vsakemu pravemu oboževalcu RPG iger, ki so svoje doživljanje epskih fantazijskih pripovedi doživljali v poznih devetdesetih in začetku tisočletja. Chris je namreč posodil svoje pero in misli pri ustvarjanju legendarnih iger, kot so Planetscape Torment, Fallout 1 in 2, bil pa je dolgo tudi pomemben član razvijalca Obsidian Entertainment, tako da je pomagal spočeti zanimive in globoke like igre Knights of the Old Republic 2.

Vendar pa se je Chris v sredini leta 2020 zapletel v ogromne težave, saj sta ga dve ženski obtožili spolnega nadlegovanja, zaradi česar se je hitro začel javni linč. To je bilo ravno tisto leto, ko so se začele podobne grdobije kazati znotraj razvijalca Blizzarda in založnika Ubisofta, zato je takrat vsaka zgodba, ki se je tikala spolnega nadlegovanja na delovnem mestu, hitro pridobila medijsko pozornost, pa čeprav morda za obtožbe ni bilo nekih verodostojnih dokazov.

Chris je bila pri obtožbah tiho, eno leto po obtožbah pa je prekinil molk, vse skupaj označil za neresnico in sprožil tožbo proti obema ženskama, ki so ga spolnega nadlegovanja obtožili na Twitterju. Zdaj so sodni mlini privedli do končnega rezultata, ta pa je Chrisa razglasil za povsem nedolžnega. Obe ženski sta svoji obtožbi umaknili in podali javno izjavo, da ju Chris ni nikoli spolno nadlegoval in da sta s svojimi izjavami želeli samo podpreti vse ženske znotraj igričarske industrije. Prav tako nista nikoli slišali, da bi Chris nadlegoval kakšne druge ženske in da si zasluži novo priložnost za delo pri ustvarjanju iger.

Chris je ta opravičila sprejel, a zraven bo tudi malce obogatil svoj bančni račun, saj naj bi iz tožbe iztržil sedemmestno finančno nadomestilo za sodne stroške in škodo, ki jo je utrpel na račun teh obtožb. Takoj ko so se te namreč začele, so se od nekdaj slavnega imena želeli ločiti vsi. Razvijalec Techland ga je odpustil od dela na igri Dying Light 2 in kdo ve koliko projektov, ki niso prišli v javnost, je zaradi tega šlo po vodi.

Kaj Avellona čaka v prihodnosti zaenkrat ni jasno, se je pa na Twitterju zahvalil vsem tistim, ki ga niso takoj obsojali, ampak so počakali na rezultate sodnega procesa.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime