The Last of Us Part 1 danes prispe na PC

Danes se bo pripetil nov zgodovinski trenutek pri selitvi nekdanjih Sonyjevih ekskluziv, ki se bodo pojavile še kje, kot pa samo na konzolah PlayStation, saj bo svoj prehod na PC doživela franšiza The Last of Us.

Predelavo bo doživel prvi del, ki je lani dobil olepšavo v podobi igre The Last of Us Part 1 in skok na PC je bil postavljen dokaj premeteno, saj se bo zgodil ravno ko se je dobro zaključila 1. sezona televizijske serije in si gledalci želijo novih avantur v post-apokaliptičnem svetu ZDA. No, novih avantur ne bodo ravno dobili, saj serija zvesto sledi dogodkom prve igre, vendar ni dvoma, da se bo zaradi serije igra dobro prodala, saj se je enako pripetilo izvirniku na PlayStationu 5, kateremu je prodaja poskočila ob prvih predvajanih epizodah na pretočnem servisu HBO Maxu.

PC verzija je dejansko cenejša od tiste na Sonyjevem lastnem ekosistemu, tako da je treba zanjo v trgovinah Steam in Epic Games odšteti 60 €, prednaročilo pa vam omogoči vnaprejšnji prenos datotek, ki so zdaj že na voljo. Za igranje si rezervirajte okoli 100 GB prostora, igra pa se bo za igranje odklenila danes, 28. marca ob nekje 16.00 oziroma 17.00.

the last of us

Razvijalec Naughty Dog je že objavil seznam minimalnih in priporočenih strojnih zahtev, ki so presenetljivo nizke. Za igranje pri ločljivosti 720p in 30 sličicah na sekundo bo dovolj že grafična kartica GTX 970, za igranje pri ločljivosti 1440p pri grafičnih nastavitvah “High” ob 60 sličicah na sekundo pa boste potrebovali procesor prejšnje generacije ali pa grafično kartico ranga RTX 2080 Ti oziroma RX 6750XT. Samo za igranje v 4K bo treba v PC namestiti grafično kartico zadnje generacije, pri izbiri podrobne grafike pa boste potrebovali vsaj 32 GB sistemskega pomnilnika.

the last of us

Naughy Dog je očitno veliko položil v optimizacijo, saj Valve v promocijskih slikah namiguje, da bomo The Last of Us Part 1 igrali lahko tudi na prenosnem PC-ju Steam Deck. Po vseh težavah, ki so jih letos imele PC verzije iger, bi bilo res fajn v roko dobiti nekaj, kar že od prvega dneva deluje brez problemov in za sprejemljivo stanje ne potrebuje mesece popravkov.

Zaenkrat ni še znanega ničesar glede morebitne predelave nadaljevanja The Last of Us Part 2, a to ni niti za konzolo PlayStation 5 dobilo tistih znatnih nadgradenj, kot je denimo podpora za hitrejše nalaganje stopenj in izkoristek pritiklin kontrolerja DualSense. Morda Naughty Dog vse to hrani za premiero 2. sezone, a ta je po zadnjih informacijah še presneto daleč stran.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime