Igra Zelda: Tears of the Kingdom pokazala 10 minut igranja

Najbolj pričakovana igra konzole Nintendo Switch je včeraj dobila 10 minut novega igranja, video pa bo nekatere navdušil, druge pa morda celo odbil od prednaročila. Zelda: Tears of the Kingdom je namreč vizualno zelo podoben predhodniku Breath of the Wild, kar sicer ni presenetljivo, saj je tole direktno nadaljevanje, ki se bo dogajalo na isti mape dežele Hyrule, le da bo ta tokrat dobila nekaj sprememb.

Skozi novo igranje nas je popeljal producent Eiji Aonuma, med prezentacijo pa smo dobili vpogled v nekaj novih posebnih sposobnosti, ki jih bo lahko vihtel glavni junak Link. Najbolj pomembna je gotovo veščina imenovana Fuse, ki nam omogoča spajanje različnih predmetov za ustvarjanje prav posebnih orožij. Tako lahko na navadno vejo prilepimo skalo, zaradi česar bodo naši udarci bolj uničujoči ali pa na puščico namestimo posebno snov, ki sovražnika zamrzne. Seveda so to samo osnove in če nas je Breath of the Wild česa naučil je to, da igralcem nikoli ne zmanjka domišljije pri kombiniranju veščin in predmetov za ustvarjanje resnično neverjetnih podvigov.

V spregi s tem gre tudi nova veščina Ultrahand, ta pa ima podoben princip delovanja, le da preko nje ustvarjamo večje predmete kot so denimo čisto pravi avtomobili, barke in leteče naprave. Tears of the Kingdom bo očitno veliko poudarka dajal na grajenje različnih onegajev, kar bo tistim bolj iznajdljivim igralcem vsekakor izpolnilo mokre sanje.

Veščina Recall nam omogoča vrtenje časa nazaj, zaradi česar bomo lahko dosegli drugače težko dostopne predele, medtem ko nam bo Ascend omogočal, da se preprosto prežarčimo skozi strop in se pojavimo na njegovi drugi strani.

Nove veščine so v bistvu tista glavna stvar, ki Tears of the Kingdom ločijo od predhodnika, saj je vse ostalo večidel enako kot v Breath of the Wild. Spet nas bo čakala velik svet, ki je večinoma prazen, a ga bomo zdaj bolj podrobno raziskovali tudi vertikalno, uporabniški vmesnik pa je ostal praktično nespremenjen. Vrnila se je tudi mehanika kvarjenja orožij, ki so jo nekateri srčno sovražili v originalu, a Nintendo pri njej vztraja, zato boste tudi tukaj morali redno skrbeti za preklapljanje med orožji.

Grafična paleta je prav tako ostala enaka, a zdaj se res že pošteno poznajo leta konzole Nintendo Switch. Pri Zeldi sicer vedno največ šteje igralnost, a naj si še tak oboževalec franšize in ne boš mogel spregledati migetajočih senc, nazobčanih tekstur in nizkega števila sličic na sekundo.

Skrajni čas bi bil že za najavo konzole Switch 2, a o njej ni ne duha, ne sluha, Nintendo pa je najavil na novo prebarvano trenutno konzolo, ki bo nosila podobe iz Tears of the Kingdom in bo podprta z OLED zaslonom.

Tako olepšana konzola bo v prodajo stopila 28. aprila, medtem ko ima igra Zelda: Tears of the Kingdom napovedan izid za 12. maj in bo zase zahtevala 70 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime