The Last of Us Part 1 na PC-ju ima očitno cel kup težav z optimizacijo

Včeraj smo navdušeno pričakovali na predelavo igre The Last of Us Part 1 za PC, kar je bila za nekatere računalničarje želja vse od takrat ko so na spletu gledali igralne posnetke izvirne verzije za konzolo PlayStation 3, vmes pa sanjali, da bo Sony enkrat vendarle opustil misli na ekskluzivnost in zadevo preselil tudi na PC.

Takšna selitev franšize je bila zato hudo pričakovana, ogenj na bencin pa je prilila še nedavno zaključena 1. sezona istoimenske serije, ki je pretočnemu servisu HBO Max dostavila še eno uspešnico.

Vendar pa očitno predelava ni šla povsem po načrtih, saj igra trenutno na Steamu nosi oceno Mostly Negative, spletni forumi pa so polni pritožb PC-jašev, ki so od te predelave pričakovali veliko več.

PC weird new glitches, the characters get wet during a cutscene for no reason
by u/Putrification in thelastofus

Igra ima očitno določene težave z optimizacijo, saj igralci poročajo o rednih rušenjih, zatikanjih in nizkih sličicah na sekundo. Večino teh se da očitno odpraviti, če ste pri prvem zagonu igre potrpežljivi in počakate, da igra najprej vnaprej naloži vse senčnike. To zna trajati, saj nekateri igralci poročajo, da nalaganje traja tudi po več kot pol ure, a je očitno nujno.

Nalaganje senčnikov je sicer opcijsko, saj se da ta korak preskočiti, a nato boste med igranjem naleteli na cel kup težav, saj se bo igra v določenih segmentih kar ustavila, na zaslon izpisala besede “Please Wait” in se nadaljevala, ko se bodo senčniki naložili do konca.

This is how Iron Galaxy/Sony/ND gifted us with an $70 game. Ryzen 5 5600 + RX 6750XT 12GB + 32GB Ram running on medium settings@1080p (Shader cache 100% compiled)
by u/niecantrell in thelastofus

Zaradi tega nalaganja senčnikov in igralcev, ki so ta korak preskočili, je težko razločiti, kaj je posledica preskoka nalaganja in kaj so ločene težave. In teh je cel kup, saj nekje vidimo grafične napake, spet drugje gledamo v zatikanja na močnih PC-jih, čeprav je bilo nalaganje senčnikov pred tem 100 %.

Igra naj bi bila izjemno zahtevna do procesorja, a to naj bi bilo odpravljeno, če pustite igri, da senčnike naloži do konca. So se pa pojavile tudi težave pri igranju z miško in tipkovnico, saj ob obračanju kamere dobimo nekaj zatikanja. Ta isti problem se je pojavil pri predelavi Uncharted: Legacy of Thieves Collection, kar ni naključje, saj je za predelavi obeh iger poskrbel isti studio Iron Galaxy.

Razvijalec Naughty Dog je na Twitterju že zapisal, da je pritožbe igralcev ne letijo na gluha ušesa in da že delajo na popravkih. Kdaj bodo ti prispeli zaenkrat ni znano, gredo pa kopije na Steamu hitro iz polic, saj se je igra glede prodaje uvrstila na najvišje mesto.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime