Steam bo naslednje leto prenehal podpirati Windows 7 in 8

Vsi imamo lepe spomine na operacijski sistem Windows 7, malce manj pa se nam je priljubil Windows 8. Nostalgija je tista stvar, ki nam je nihče ne more vzeti, a v svetu tehnologije vam lahko naredi več škode kot koristi.

Oba operacijska sistema sta dandanes tako stara, da sta začela izgubljati podporo in sta že zdavnaj bila zrela za pokoj. Sam njun kreator Microsoft je januarja letos ukinil delo na novih popravkih in optimizacijah in vsem trmastim uporabnikom svetoval, naj čimprej preklopijo bodisi na operacijski sistem Windows 10, še raje pa bi vas imeli, če bi preklopili direktno na enajstico.

Zaradi Microsoftove odločitve so podporo začela umikati tudi druga podjetja. Epic Games je denimo ta mesec prenehal podpirati delovanje igre Fortnite tako na Windows 7, kot tudi na Windows 8 in tem uporabnikom svetoval preklop na pretočni servis GeForce Now. Valve pa se je sedaj odločil narediti še bolj konkretno potezo in od 1. januarja 2024 Steam na teh operacijskih sistemih ne bo več deloval.

Uradni zapis pravi, da sta tej odločitvi botrovala dva faktorja. Nekatere funkcije Steama se namreč zanašajo na vgrajeno verzijo brskalnika Google Chrome, ta pa je prenehal podpirati oba operacijska sistema. Prav tako bodo naslednje verzije Steama potrebovale varnostne popravke in funkcije, ki jih vsebujeta samo sistema Windows 10 in 11.

windows 7

Kakšne večje izgube igralcev s tem ne bodo zabeležili, saj je nedavna analiza Steamovih uporabnikov pokazala, da samo 0,09 % uporabnikov še vedno vztraja na Windows 7, od tega jih je 1,43 % na 64-bitni verziji. Windows 8.1 je še manj popularen, saj njegov delež uporabnikov znaša vsega 0,34 %.

Daleč najbolj popularen je še vedno Windows 10, a enajstica ga počasi, a vztrajno dohiteva.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime