Glasovna igralka iz Resident Evil 4 zaradi nadlegovanja izklopila Instagram

Delanje predelav je dobičkonosno opravilo, ki pa je prežeto tudi z nevarnostmi. Problem namreč nastopi pri tistih delih, ki jih želi razvijalec spremeniti v primerjavi z originalom, saj lahko pristaši originala znorijo zaradi najmanjše spremembe.

Capcom se je sicer pri predelavi igre Resident Evil 4 dokaj verno držal izročila originala, a vseeno je pri razvoju šel v določenih segmentih v svojo smer. Spremenila se je denimo zvočna igralka lika Ada Wong, ki jo je v predelavi odigrala Lily Gao, ta pa se je za kratek čas pojavila v isti vlogi v veliko bolj zanič filmu Welcom to Raccoon City. Njen nastop je bil Capcomu očitno dovolj všeč, da so jo izrabili tudi za delo v predelavi, ta odločitev pa je nekatere hudo razburila.

Sprememba je dokaj konkretna. V originalni igri je Ado odigrala Sally Cahill, ta pa je liku želela vcepiti nekaj seksapilnosti, misterioznosti in hkrati nevarnosti. Nastop Lily Gao pa je malce drugačen, saj Ada v predelavi zveni kot večja profesionalka, ki z junakom Leonom ne flirta več toliko, saj ji je tokrat bolj pomembna glavna naloga, to pa želi opraviti čim bolj učinkovito, za kar potrebuješ določeno mero hladnokrvnosti.

Z mojo tezo se ne strinja določen tip rabidnih oboževalcev, ki so glasovno igralko Lily najprej začeli zmerjati po Twitterju, nakar so skočili še na njen Instagram in pod njene slike začeli pisati žaljivke, nadlegovanje pa je na koncu prišlo do te stopnje, da je uboga Lily pobrisala vse prej objavljene slike, kar neki dokaj neznani igralki, ki v Hollywoodu še vedno išče svoj pravi uspeh, lahko povzroči kar nekaj škode.

Vsaka stvar je lahko deležna svojih kritik in seveda ni nič narobe s tem, da nekomu ni bil všeč nastop Lily, saj imamo vsi svoje preference. A nadlegovanje resničnih glasovnih igralcev nima res nobenega smisla – enako se je denimo zgodilo tudi v primeru igre The Last of Us Part 2, kjer ni bila nadlegovana samo glasovna igralka ampak tudi model, po kateri so oblikovali Abbyjin lik. Treba se je tudi zavedati, da te igralke ne delajo te vsebine po svojem okusu, ampak jih pri nastopu usmerjajo producenti, ki imajo pri končni obliki določenega lika največjo besedo.

Resident Evil 4 je v originalu vseboval še ločeno DLC kampanjo Seperate Ways, kjer smo nastopali v vlogi Ade Wong. Za predelavo ta DLC še ni bil napovedan, so pa kopači po datotekah ven izbrskali reference na ločeno kampanjo, ki se bo tu imenovala Another Order in zanimivo bo videti, če se bo v njo spet vrnila Lily Gao.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime