DC-jev superherojski film Blue Beetle prejel prvi napovednik

Ste pripravljeni gledati napovednik za novi superherojski film, kjer je vsakdanje življenje običajnega najstnika prekine srečanje s skrivnostnim predmetom, katero mu nato podari nadnaravne sposobnosti? Nakar med spoznavanjem svojih novih sposobnosti izreka hudomušne pripombe, vse to pa spremlja glasbena podlaga iz neke raperske skladbe, kadri pa se menjavajo zelo dramatično, dokler na koncu ne vidimo, da je naš glavni junak končno postal intimno seznanjen s svojimi močmi, nakar postane pravi slaboritnež?

Če ste na vse to pritrdili pozitivno, potem se zagotovo še niste prenajedli superherojske formule, ki nam jo je Marvel v zadnjih letih dostavil na hektolitre, po njegovih korakih pa gre zdaj tudi DC, ki je pokazal napovednik za film Blue Beetle, ki bo sledil zgodbi Jaimeja Reyesa, ta pa nekega dne v roke prejme skrivnostno tehnologijo, ki ima nezemeljske korenine, imenuje pa se Scarab.

Nakar se zgodi vse prej omenjeno in Jaime se po dokaj nasilni transformaciji spremeni v superjunaka Blue Beetla, ki se zna pretepati, iz zraka pričarati zajeten meč, tuje pa mu ni niti letanje po zraku.

Napovednik je resda generičen, a to nikakor ne pomeni, da film v kinih ne bo zaslužil lepega dobička. Tako kot je Črni panter prijal ameriški temnopolti publiki, bo Blue Beetle v kina zvabil ameriško latinsko občinstvo, saj glavna igralska zasedba, skupaj z glavnim igralcem Xolom Maridueño, prav tako vsebuje mehiške korenine.

Blue Beetle bo sicer zvesto sledil svoji predlogi iz stripov, a režiser Angel Manuel Soto si je vseeno dopustil nekaj kreativne svobode. Ena od teh bo spremenila domače mesto superjunaka, ki je v stripih bilo El Paso, tule pa bo Palmera City. Soto to potezo opravičuje z dejstvom, da ima vsak večji superjunak svoje prepoznavno mesto, so tudi za modrega hrošča izbrali njegovo lastno prestolnico, na kateri znajo graditi potencialna nadaljevanja.

Blue Beetle bo tudi eden od zadnjih filmov, ki bo izšel preden ne bo režiser James Gunn v celoti resetiral DC vesolja preko prihajajočega filma The Flash. Kako bo Blue Beetle vpleten v nadaljnje grajenje DC univerzuma zaenkrat ni znano, a očitno bo vsaj v tem filmu delil nekaj prostora z Batmanom, saj ga oče superjunaka znotraj napovednika označi za fašista.

Blue Beetle bo v kina prispel 18. avgusta, kasneje pa ga bomo gledali tudi na pretočnem servisu HBO Max.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime