V sodelovanju z Mimovrste pripravljamo turnirja iz iger Assetto Corsa in Beat Saber!

Tudi za leto 2023 pripravljamo cel kup dogodkov, ki bodo spočeti pod našo oznako POP-UP in prvega smo že prikazali v mini izvedbi sredi Gospodarskega razstavišča, drugega pa bomo spočeli v navezi s trgovinsko verigo Mimovrste.

V bistvu gre za serijo turnirjev, ki bodo prinesli tekmovanja iz različnih iger, tisti najboljši pa bodo domov odnesli bogate nagrade. In prva dva dogodka se bosta pripetila že ta mesec, saj za 28. april pripravljamo dirkalni turnir iz igre Assetto Corsa Competizione, na isti dan pa bo potekalo še tekmovanje iz plesne VR igre Beat Saber.

Poglejmo si najprej dirkače. Asfalt bomo sežigali znotraj igre Assetto Corsa Competizione in sicer na italijanski progi Monza, kjer bodo vsi tekmovalci znotraj igralnega načina “HotStint” vozili štirikolesnike BMW M2 CS ter si poskušali v desetih minutah privoziti najboljši čas kroga.

Izkušnja dirkanja bo na najvišjem nivoju, saj boste vožnjo izkusili znotraj dirkalne simulatorja UVI Racing Simulator V2 in to v navezi z Logitechovim volanom G923 in pedalkami. Dirkali bomo na računalniku Lenovo T5, za udobno izkušnjo gledanja pa bo poskrbel Samsungov ukrivljen gorotas od monitorja, ki v premer meri kar 49 palcev.

Za efektivno izvedbo turnirja mora vsak tekmovalec opraviti nakup karte preko spletne strani eventko.eu, vstopnica pa vas bo stala 10 €, a to je majhna cena za potencialne materialne nagrade, čisto vsak od udeležencev pa bo prejel tudi tolažilno nagrado.

Prijava na turnir vas čaka tule, na naslednji povezavi pa najdete tudi pravila dogodka. Za vsa dodatna vprašanja vam je vedno na voljo tudi Discord kanal, ki je namenjen specifično vprašanjem glede tega turnirja.

Drugo tekmovanje se bo izvršilo znotraj VR igre Beat Saber, ki ima na vsakem našem dogodku dolgo vrsto in zdelo se nam je prav, da se v plesnih gibih pomerimo tudi tekmovalno. Na tem mestu že dolgo deluje slovenska skupnost navdušencev nad VR zabavo in ravno njih smo povabili v organizacijo dotičnega turnirja.

Sekanje navideznih modrih in rdečih kock bomo počenjali na VR sistemih Beat Saber, tekmovalci pa bodo razdeljeni v naključne pare in se bodo pomerili skozi pet krogov, ki bodo šteli sklope petih štiklcov, težavnost pa bo skozi kroge vztrajno naraščala, dokler ne dobimo na koncu zmagovalca z najvišjim številom točk.

Tudi tule vas čakajo lepe materialne nagrade, ki si jih bodo razdelili vsi udeleženci tekmovanja, za prijavo pa je treba najprej opraviti nakup karte preko sistema eventko.eu, še prej pa si preberite pravila tekmovanja. Za morebitna vprašanja vam je vedno na voljo Discord kanal, ki ga upravljajo največji mojstri Beat Saber scene v Sloveniji.

Prijave za oba turnirja so zdaj že odprte in oba bosta zaživela 28. aprila ob 15.00 in sicer znotraj prevzemnega mesta v Mimovrste BTC Ljubljana, ki se nahaja na Šmartinski 152.

Tekmovalcem svetujemo, da si med tem časom preberete navodila in se spravite v čimprejšnji trening. Če VR naprave nimate, jo vedno lahko za kratki čas najamete in si tako prefrigano priigrate tisto usodno prednost pred konkurenco.

To sta samo prva dva turnirja od kopice drugih, ki jih pripravljamo za vas letos, saj se boste lahko pomerili še v igrah Valorant, Counter-Strike 2 in Apex Legends, več o teh pa si lahko preberete tule.

Seveda ste k obisku vabljeni tudi vsi tisti radovedneži, ki bi radi samo spremljali dogajanje in morda vas ravno to tekmovanje prepriča, da se naslednjič tudi sami tekmovalno preizkusite.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

3 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime