Resident Evil 4 vsebuje kar nekaj zanimivih skrivnosti

Igra Resident Evil 4 je že v originalni izvedbi vsebovala kar nekaj skrivnosti in trikov, ki se jim po angleško reče “easter eggs”, razvijalec Capcom pa je kar nekaj teh idej verno prenesel tudi v nedavno izdano predelavo, ki te dni uživa visoko prodajo, zaradi česar so delnice Capcoma poskočile na najvišjo raven doslej.

Ena od zanimivosti se zgodi v nekje prvi četrtini igre, ko naš junak Leon sredi čudno tihega območja naleti na neprijetno presenečenje, saj skozi steno lesene kolibe zarežeta dve motorni žagi, notri pa stopita dve hudo zlobni babnici, ki se jima uradno reče Chainsaw Sisters. Tole sicer ni uradno šefovski boj, a celotna situacija je izjemno napeta, saj nato iz vseh strani začnejo napadati vaščani, sestri z motorkami pa sta izjemno trdoživi.

A en igralec je ugotovil, da se lahko obeh naenkrat odkrižamo s preprostim trikom, ki ju ubije v nekako eni sekundi. Za ta trik boste potrebovali orožje Bolt Thrower, na puščice pa nato namestimo eksplozivna sredstva, nakar pet teh puščic ustrelimo v žarnico, ki visi ravno na mestu, kjer se pojavita sestri. Nakar sprožimo sekvenco in nameščene puščice se izkažejo kot hudo nevarna mina, ki obe sestri instantno izniči.

Drugi trik se tiče tistega adrenalinskega obračuna, ki ste mu priča v prvi uri igre. Leon se takrat znajde sredi vasice, oborožen samo s pištolo, nakar se zgodi naval okuženih vaščanov, ki jim kar ni videti konca. Vaša naloga je da preživite vsaj 2 minuti, nakar zazvoni zvon in vaščani opustijo boj ter se odpravijo v cerkev.

Nek uporabnik Reddita pa je ugotovil, da lahko to celotno sekvenco preskočite tako, da zvon ustrelite sami. Žal to ni možno na povsem svežem preigravanju, ampak samo skozi opcijo New Game+, saj takrat lahko prenesete orožja iz prejšnjega preigravanja, za ta trik pa nujno potrebujete puško, ki ima nameščeno povečevalo. Tako opremljeni splezate na streho in ustrelite v smeri zvonika in navala vaščanov je takoj konec, vi pa ste prihranili cel kup streliva in zdravilnih zeli.

Treba je omeniti še tale zanimiv velikonočni jajček. V originalni igri smo lahko preko preigravanja DLC-ja Seperate Ways pridobili preobleko za našo spremljevalko Ashley, ta pa ji je nadela pravi viteški oklep. Poleg smešnega izgleda prinaša oklep vrsto prednosti, saj sovražniki niso več zmožni pobrati Ashley in jo odnesti stran, nakar je igre konec.

Predelava sicer ne vsebuje tega DLC-ja, a viteški oklep lahko vseeno odklenete in sicer tako, da kampanjo preigrate v 10 urah in to na težavnosti Hardcore. Nakar lahko v notranji trgovini, v zavihku Extras, odklenete to preobleko po ceni 2.000 CP, jo opremite na Ashley ter se odpravite skozi novo igranje, ki skriva eno presenečenje. V eni sekvenci mora Leon ujeti Ashley, ko ta skoči iz previsa in ob običajnem preigravanju to ni nič posebnega, a če nosi viteški oklep, se Leon za kratek čas oprime križa, saj takšna teža ni ravno prijazna hrbtenici.

Fun Fact: you can press F to do tricks
by u/SoupLizardd in residentevil

Potem je tule še tisti slavni pobeg v zadnji misiji, kjer se naš junak usede na vodne sani. Takrat nabija adrenalin, a če boste med skoki držali tipko X na kontrolerju ali pa F na tipkovnici, potem bo Leon izvedel napredne trike, ki vam celo prislužijo nekaj dodatnih denarcev.

To so samo nekatere skrivnosti iz te sicer odlične predelave in lepo pokažejo, kako daleč je šel Capcom v svoji ljubezni do podrobnosti. Držimo fige, da dobimo kmalu tudi DLC, seveda pa bomo veseli tudi podpore za PS VR2, ki vemo da prihaja, a še nima datuma izida.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime