True Detective: Night Country dobil prvi pravi napovednik

Serija Pravi detektiv se po nekajletnem počitku vrača in to s povsem svežo zasedbo likov, kar je pri tej seriji sicer že tradicija. Vsaka sezona namreč govori svojo zgodbo in na prejšnjo vsebuje zgolj nekaj površnih referenc in to bo veljalo tudi za četrto poglavje, ki bo kot prvo nosilo svoj podnaslov Night Country.

O seriji smo sicer v preteklosti že zapisali nekaj stavkov, zdaj pa smo dobili prvi napovednik, ki ga HBO Max kljub dobri minutaži še vedno označuje kot samo dražilnik. Dogajanje se bo prvič v seriji preselilo na Aljasko, tam pa se na raziskovalni postaji Tsalal zgodi skrivnostno izginotje osmih raziskovalcev. V raziskovanje misterija sta potegnjeni detektivki Liz Danvers (Jodie Foster) in Evangeline Navarro (Kali Reis).

Ženski si nista ravno naklonjeni in Liz očitno slovi kot detektivka, ki težko shaja z drugimi, zato se je tudi Evangeline želi čimprej znebiti. Vendar pa bo za to najprej treba ugotoviti, kam so izginili raziskovalci, to pa sredi zmrznjene Aljaske ne bo ravno lahka naloga. Situacijo zakomplicira še letni čas, saj so se potencialni umori zgodili ravno sredi zime, takrat pa je Aljaska tako podnevi kot tudi ponoči zavita v temo. To bo dalo novi sezoni prav unikatni priokus, ki bo moreč in mestoma depresiven – stvari, ki so za to franšizo prepoznavni znaki.

Odziv na napovednik pri gledalcih ni sprožil ravno valov navdušenja in to upravičeno. Sicer česa preveč iz kratkega videa ne gre sklepati, a igranje je videti dokaj leseno. Jodie Foster bi morala izpasti kot neka avtoritativna veteranka, a ji to ne uspe najbolje, še slabše pa se odreže Kali Reis, ki vrstice izgovarja neprepričljivo. Kali je sicer na splošno neizkušena igralka – njena edina prejšnja vloga je bila v filmu Catch the Fair One, medtem ko si je prej kruh služila kot profesionalna boksarka.

To je hkrati tudi prva sezona Pravega detektiva, kjer zgodbe ni spisal Nic Pizzolatto. Ta čast je tokrat pripadla Issi López, ki prav tako nima nekega impresivnega življenjepisa, HBO pa ji dovolj zaupa, da za Night Country ni samo spisala scenarija, ampak bo vse epizode tudi režirala.

Točnega datuma izida še vedno nimamo, bo pa premiera izšla že enkrat letos.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime