Uf, igra Redfall bo na konzolah Xbox zmogla samo 30 sličic na sekundo

Po slabih treh letih od izida bosta konzoli Xbox Series S in X končno dobili AAA naslov, za katerim je kot založnik podpisan Microsoft in se razvijalcu ni bilo treba mučiti z optimizacijo za prejšnjo generacijo konzol Xbox One. Redfall je samo še tedne od izida in igralci po vsem svetu so bili radovedni, kako bo razvijalec Arkane Studios izkoristil mišice strojnih komponent nove konzole in kakšno podobo bomo na koncu gledali.

No, žal so vsa pričakovanja včeraj silovito zgrmela na tla, saj je razvijalec na Twitterju objavil neprijetno novico. Redfall bo namreč ob izidu podpiral samo en grafični način “Quality Mode”, ta pa bo na konzolah Xbox Series S in X zmogel izdaviti samo 30 sličic na sekundo.

Novica je pri igralcih sprožila val ogorčenja in pri najavi ni nič pomagala obljuba, da bo možnost preigravanja pri 60 sličicah na sekundo prišla šele naknadno, v obliki posodobitve. Za nekatere je izdaja igre na novodobni konzoli, ki ne podpira 60 sličic na sekundo, preprosto nesprejemljiva, zato so odpovedali prednaročila. Spet drugi so se začeli spraševati, zakaj Arkane preprosto ni prestavil izida na kasnejši datum, ko bo igranje pri takšnih sličicah na sekundo že omogočeno.

Arkane je sicer Redfall že večkrat prestavil in očitno si preprosto niso mogli privoščiti še ene zamude. Novinar Jason Schreier je pri tem dobil občutek, da morda založnik Bethesda preprosto želi, da igri spodleti. Ne samo, da bo Redfall izšel s to omejitvijo optimizacije, izid je postavljen nekaj dni za izidom igre Star Wars Jedi: Survivor in dober teden preden ven pride Zelda: Tears of the Kingdom, zaradi česar bo zagotovo trpela prodaja, saj tema naslovoma Redfall preprosto ne more konkurirati, pa čeprav ima razvijalec Arkane sila dober sloves in življenjepis.

Zdi se, da bo Redfall najbolj priročno zagnati na PC-ju. Slovenskim igralcem je pred kratkim to postalo hudo lažje, saj je Redfall vključen v ponudbo naročniškega servisa Game Pass, ta pa je včeraj uradno zaživel tudi pri nas.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime