Horizon Forbidden West Burning Shores bo vseboval posebne finišerje

Samo še nekaj dni nas loči od prvega dodatka za igro Horizon Forbidden West in razvijalec Guerrilla Games je v zadnjem mesecu počasi začel v javnost kapljati nove informacije glede dodatka Burning Shores, ki nas bo preselil na kalifornijsko obalo, deloval pa bo samo na konzolah PlayStation 5.

Zaradi optimizacije za mišice nove konzole se razvijalcu ni bilo treba ukvarjati s skrbjo delovanja na konzolah PlayStation 4 in PlayStation 4 Pro, to pa nam bo med drugim prineslo vrsto hudo realističnih oblakov, ki jih bomo lahko raziskovali na hrbtu nove mehanske zveri, imenovane Waterwing.

Vendar pa bo Burning Shores prinesel tudi nekaj drugih sprememb, ki jih bomo videli med pretepanjem z robotskimi dinozavri. V novem kratkem igralnem posnetku lahko vidimo glavno junakinjo Aloy v akciji, a ko ta spravi na tla Burrowerja, se pojavi povsem nova ikona, temu pa nato sledi QTE sekvenca, v kateri moramo v pravem trenutku stisniti sprožilnik RT, kar bo pošasti zadalo veliko škodo.

Ta finišer lahko izvedemo tudi na večjih zvereh, Aloy pa lahko zdaj izkoristi svojo posebno kljuko na vrvi, ki jo je prej uporabljala samo za doseg odročnih predelov, tudi sredi bojevanja in preko nje se lahko zavihti na hrbet kakšnega večjega dinozavra in mu s tem zada nov nivo poškodb.

Novosti so v boju so videti zanimivo in res bi bilo fajn, če bi jih Guerrilla vnesel tudi v osnovno kampanja, a za kaj takšnega bi moral ponovno uravnotežiti določene vidike igre, kar ni ravno mačji kašelj. Nekaj takšnega so sicer že naredili, ko so v igranje vnesli možnost ponovnega preigravanja preko New Game+ in morda so že takrat v obzir vzeli dejstvo novih bojevalnih potez in finišerjev, ki jih bo s sabo prinesel Burning Shores.

Dodatek izide 19. aprila, zase pa bo zahteval samo 19,99 €, zaradi te cene pa slutimo, da zna biti kampanja dokaj kratka.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime