Horizon Forbidden West dodatek bo izšel samo na PS5 zaradi impresivnega sistema oblakov

Slabi trije tedni nas ločijo od novih avantur v že tako ogromnem svetu igre Horizon Forbidden West. Razvijalec Guerrilla Games namreč dela na dodatku Burning Shores, ki ob od igralca za preigravanje najprej zahteval zaključeno glavno kampanjo, nakar nas bo poklical Sylens, ki nam bo podal novo nalogo.

Razvijalec nas je z najavo DLC-ja kar pošteno presenetil, saj bo razširitev izšla samo za konzolo PlayStation 5, medtem ko bo štirica ostala brez dodatne vsebine. Guerrilla Games to potezo opravičuje z dejstvom, da so želeli pri dodatku resnično izkoristiti vso moč konzole PlayStation 5, ki nam bo prinesla še bolj verodostojno grafično podobo.

Zastarano drobovje deset let stare konzole PlayStation 4 nekaterih tehnikalij enostavno ne bi bilo zmožno prežvečiti in ene od te prednosti se je razvijalec dotaknil na PlayStationu blogu, tiče pa se… Oblakov?

Tako je, Guerrilla Games pravi, da bo Burning Shores s sabo prinesel prenovljeno tehnologijo prikazovanja raznoraznih oblakov, ki se bodo tokrat vedli bolj realistično, saj so zgrajeni na vokslih. V njihovih prejšnjih igrah so bili 3D oblaki zgrajeni iz omejenih skupkov 2D informacij, PlayStation 5 pa lahko vsebuje veliko večje podatkovne baze, zaradi česar je bilo zmožno zgraditi povsem novo tehnologijo izrisovanja oblakov.

V praksi to pomeni, da bo raziskovanje neba postalo v dodatku veliko bolj pomembno, saj bomo med meglicami našli tunele in celo zaklade. Za dvig med oblake bomo očitno dobili tudi neko novo robotsko žival za jezdenje, saj lahko v kadrih vidimo zverino, ki sicer spominja na Sunwinga, a ima kljun, ki je podoben pelikanu.

Guerrilla Games se sicer ni izjasnil, ali znamo te prenovljene oblake dobiti tudi v svetu originalne kampanje, kar bi bil vsekakor lep izgovor za ponovno preigravanje. Burning Shores izide 19. aprila in to po presenetljivo nizki ceni 19,99 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime