Suicide Squad: Kill the Justice zamaknjen za debelih 9 mesecev

Razvijalec Rocksteady Studios je svoj zadnji naslov, Batman: Arkham Knight, izdal daljnega leta 2015 in z njim zaključil odlično trilogijo iger Arkham, čeprav mu je na ciljni črti malce spodletelo. Arkham Knight je namreč v svojo igralno formulo vpletel tudi prevažanjem z Batmobilom in preko njega smo morali opraviti cel kup bitk, ki so hitro postale tečne. Drugi problem je bila optimizacija, ki je bila na PC-ju tako obupna, da je založnik Warner Bros. naslov za nekaj časa celo umaknil iz prodaje in ga na prodajne police vrnil šele takrat, ko je bil ta vsaj malce popravljen.

Rocksteady je imel očitno dovolj Batmana, a ni se še želel povsem posloviti od širnega stripkovskega vesolja DC-ja. Začeli so graditi nov naslov, za katerega se je najprej ugibalo, da bo grajen okoli Supermana, a to se je izkazalo za neresnico. V bistvu dolgo nismo vedeli, kaj Rocksteady sploh počne, saj je ta uradno napovedal igro Suicide Squad: Kill the Justice šele leta 2020, nakar se je studio spet zavil v tišino in šele letos smo videli prve prave igralne napovednike, ki pa so globoko razočarali praktično vse.

Namesto atmosferičnega, enoigralskega naslov, z akcijskim a vseeno dokaj metodičnim bojevalnim sistemom iger Arkham, smo na pladnju dobili pisano družno streljačino, ki je povrhu bila predstavljena kot “live service” igra, kar pomeni, da je Rocksteady v njo zapekel cel kup različnih valut in seveda mikrotransakcij. Akcija je po drugi strani spominjala na nekakšno verzijo Fortnita, saj so junaki Captain Boomerang, Deadshot, Harley Quinn in King Shark kar letali po zraku, vsi pa so se igrali praktično enako. Tudi streljanje je bilo videti breztežno in ko bi v igralnem posnetku naproti jim postavili vsaj neke žive nasprotnike, a namesto tega smo gledali v razstreljevanje nekega topa, ki ima jasno izpostavljene vijolično obarvane ranljivosti.

Zaradi vsega tega se je že marca začelo govoričiti, da bo zaradi izjemno negativnega odziva Warner Bros. prisiljen naslov prestaviti na kasnejši datum. Založnik je to najprej zanikal, a včeraj je vseeno napovedal, da Suicide Squad ne bo izšel ob začrtanem datumu. Naslov je bil sicer enkrat že prestavljen, saj bi prvotno moral iziti marca lani, a je bil nato zamaknjen na 26. maj 2023, zdaj pa tudi tega datuma ne bo ujel.

Suicide Squad: Kill the Justice očitno potrebuje še kar nekaj dela, saj bo po novem izšel šele 2. februarja 2024, založnik pa ob tem ni dodal nekega res pravega razloga za tako izdatno prestavitev, saj je v sporočilu za javnost samo zapisal, da želijo igralcem dostaviti karseda kvaliteten naslov. Vendar pa je jasno, da je zamuda šla na račun negativnega odziva novinarjev in igralcev, vprašanje pa ostaja, če bo 9 mesecev dovolj, da iz igre iztrgajo “live service” elemente in občinstvu dostavijo tisto, kar se od kalibra studia Rocksteady navsezadnje tudi upravičeno pričakuje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime