HBO odobril delo na še eni seriji, ki se dogaja v svetu Igre prestolov

HBO je leta nazaj naredil briljantno potezo, ko je uradno odobril izdelavo serije, ki si je za vsebino vzela popularno serijo fantazijskih knjig Pesem ledu in ognja, iz tega pa se je nato rodila odlična televizijska serija Igra prestolov, ki je gledalce zabavala vse do svojih zadnjih dveh sezon. Od takrat je HBO pospešeno začel razmišljati o novih filmih in serijah, ki bi lahko izrabili izjemno širno vesolje, ki ga je skozi leta pridno spisal George R. R. Martin.

Pisatelj sicer po 11 letih še vedno ni spisal naslednje knjige v zbirki Pesem ledu in ognja in te dni boste našli bolj malo optimistov, da bo 74-letni Martin v svojem življenju kdaj sploh dokončal svojo knjižno povest, ki bi morala dobiti še dve knjigi, zato HBO poskuša izrabiti material, ki je že spisan. V spregi z najavo prenovljenega servisa HBO Max, ki bo naslednji mesec postal samo še Max, je zeleno luč dobila tudi povsem frišna Game of Thrones serija, ta pa bo nosila ime A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight.

Gre v bistvu za zbirko treh novel, ki jih je Martin spisal med letoma 1998 in 2010. Novele so se imenovale The Hedge Knight, The Sworn Sword in The Mystery Knight, vse tri pa so bile nato združene v eno knjigo z imenom Vitez iz sedmih kraljestev in jih je v slovenščino prevedel Boštjan Gorenc.

Zgodbe so sicer odlične in veliko bralcev se strinja, da so povsem enakovredne tistim, ki jih najdemo v svetu Pesmi ledu in ognja. Spremljali bomo potovanje viteza Ser Duncana the Talla in njegove oprode s preprostim imenom Egg. No, ta oproda ima malce bolj bogat rodovnik kot pa bi kdo mislil, saj se za tem imenom skriva mladi Aegon V Targaryen, ki pripada kraljevski družini, vendar pa mu ždenje na prestolu ne diši preveč. Zato se raje pridruži Duncanu in par se odpravi na potovanje skozi dežele Westerosa, dogajanje pa je postavljeno 90 let pred tistimi dogodki, ki smo jih nato gledali v prvi sezoni serije Igra prestolov. Kraljestvo je tule malce drugačno, saj deželi še vedno vladajo Targaryeni, a v zraku že diši po spremembah, ko bodo zmaji za nekaj časa za vedno izginili iz dežele.

George R. R. Martin bo pri seriji služil kot izvršni producent, pri tej vlogi pa se mu bo pridružil tudi Ira Parker, ki je enako vlogo zasedal pri seriji Zmajeva hiša, ta pa je pred kratkim začela snemanje svoje 2. sezone.

Mimogrede, tudi knjižna serija Viteza sedmih kraljestev še ni dokončana, saj je Martin v intervjujih izjavil, da ima za to serijo skupno planiranih kar devet novel – poleg že izdanih treh zgodb naj bi dobili še novele The She-Wolves of Winterfell, The Village Hero, The Sellsword, The Champion, The Kingsguard in The Lord Commander. Žal nič od tega ni izdanega, saj je Martin leta nazaj vse napore vložil v pisanje knjige The Winds of Winter, ta pa je v nastajanju že več kot desetletje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime