Tale predelava igro Dead Space ovije v grafiko konzole PlayStation 1

Če česa nedavni predelavi igre Dead Space ne moremo oporekati je to njena grafična podoba. Razvijalec Motive je legendarni grozljivki izkazal zasluženo spoštovanje in jo predelal v naslov, ki se ponaša z grafiko najvišjega kalibra, zraven pa je dodal še kup skritih presenečenj, sob in celo stranske misije.

Projekt Dead Space Demake pa gre ravno v obratno smer in predela izvirno igro iz leta 2008 v grafično podobo nečesa, kar bi znala poganjati konzola PlayStation 1 in po vizualni plati bi tole zadevo uvrstili nekam v leto 1998.

Ta zanimiva predelava je plod dela enega samega človeka z imenom Fraser Brumley. Dead Space Demake sicer ne vsebuje cele originalne kampanje, saj bi to Fraserju hitro požrlo leta življenja, vendar pa se lahko pozabavate v začetku igre in raziščete nekaj originalnih lokacij, ki v tej bolj enostavni grafični podobi še vedno izpadejo nekam grozljivo. Animacije se seveda ne morejo primerjati z originalom ali pa z letošnjo predelavo, vendar pa je Fraser vseeno vdelal kar nekaj zanimivosti, saj lahko denimo pregledujemo inventorij, pri bojevanju pa je treba napadalne Necromorphe še vedno streljati v okončine, drugače samo trzajo na mestu, mi pa stran mečemo dragoceno strelivo.

Dead Space Demake lahko prevzamemo na spletni strani itch.io in za igranje je zadeva seveda brezplačna, tehta pa slabih 200 MB. Fraserjev eksperiment zna biti dober zalogaj, medtem ko čakamo na kakšno uradno vest glede predelav iger Dead Space 2 in 3. Založnik EA je sicer kmalu po izidu igralcem začel pošiljati ankete glede morebitnih predelav nadaljevanj, a razvijalec Motive zaenkrat ni še napovedal ničesar uradnega.

Če so vam takšni projekti zanimivi, potem si je pametno ogledati tudi lanskoletno predelavo Bloodborna, ki je ciljala na nekako enako grafično podobo, le da je veliko bolj obsežna in omogoča celo boj z nekaterimi šefi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime