Discord zdaj omogoča pošiljanje zvočnih sporočil

Program za izmenjavo sporočil in strogo zaupnih ameriških dokumentov Discord zadnji mesec dobiva sila zanimive posodobitve. Pred kratkim so vsem uporabnikom, ki za uporabo ne plačujejo naročnine Nitro, dvignili mejo velikosti datotek, ki je bila prej postavljena na smešno nizkih 8 MB, zdaj pa se je pojavila tudi hudo uporabna možnost pošiljanja glasovnih sporočil.

Novost je najprej sicer na voljo samo za telefone, v pogovornem oknu pa boste na spodnji desni strani opazili novo ikono za mikrofon. S pritiskom te lahko posnamete do 20 minut dolgo glasovno sporočilo in ga nato pošljete svojemu prijatelju, funkcija pa je na voljo tudi v skupinskih pogovorih in na strežnikih, ki štejejo manj kot 200 članov, zaradi česar naš uradni Discord kanal te funkcije ne podpira. To funkcijo lahko na strežnikih tudi omejite, a zaenkrat ni jasno, če lahko zadevo onemogočimo za vsakega uporabnika posebej.

Čeprav lahko glasovna sporočila pošiljamo samo preko telefonov, lahko posnetke poslušamo na vseh napravah. To je še posebej koristno za konzolne igralce, saj je PlayStation 5 marca dobil uradno podporo za Discord in takšno puščanje sporočil je za te igralce veliko hitrejše kot pa zamudno tipkanje preko kontrolerja.

Več informacij lahko najdete na uradnem blogu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime