Takole je videti The Last Of Us Part 1, če ga igramo iz prvoosebnega pogleda

Razvijalec Naughty Dog nam je za igro The Last of Us ponudil množico dobro podprtih izgovorov za vnovično preigravanje. Najprej nam je ponudil manjšo predelavo za konzolo PlayStation 4, ki je prinesla malce boljšo grafično podobo, nato pa nas je ponovno zvabil v preigravanje preko večje predelave The Last Of Us Part 1.

Potem je nastopila popularna HBO-jeva serija, ki nam je zopet vzbudil željo po igranju, zdaj pa nas v ta že večkrat doživeti postapokaliptični svet vabijo tudi modderji. Specifično gre v tem primeru za YouTuberja Voyagers Revenge, ki se sicer bavi z ustvarjanjem kinematografičnih izkušenj znotraj popularnih iger, za te namene pa je skupaj spravil mod, ki The Last of Us Part 1 spravi v prvoosebni pogled.

Za namene predstavitve modifikacije se je lotil igranja na najtežji težavnosti Grounded, a je prejšnje stopnje odigral na najlažji stopnji in si tako nabral izjemno veliko količino streliva za pištolo, puško in lok. Nato je izklopil celoten uporabniški vmesnik, ki vključuje tudi merek na zaslonu ter se podal v razstreljevanje nasprotnikov.

Prvoosebna akcija doda zagotovo doda nov nivo atmosferičnosti in vse tiste silne podrobnosti stopenj pridejo še bolj do izraza, ko imamo priložnost si jih ogledati bolj od blizu. Sicer je igranje videti malce okorno, saj YouTuber okoli hodi kot Terminator in nasprotniki padajo kot za šalo, medtem ko je resnična izkušnja igranja na Grounded težavnosti usmerjena predvsem v tiho smukanje in odstranjevanje nasprotnikov iz zasede. Voyagers Revenge po drugi strani stavi samo na akcijo – bržda zato, ker bi ob davljenju sovražnikov animacije izpadle še bolj čudno kot pa ob enem kadru, kjer zombije pretepamo s hladnimi orožji in vse skupaj izpade močno hecno.

Vseeno pa je tole dober vpogled v morebitno prvoosebno izkušnjo igranja prve igre in samo sanjamo lahko, da bo morebiti Sony kdaj požegnal predelavo za PS VR2. Mod sicer še ni na voljo in tudi ni znano, če bo kdaj na voljo za širšo javnost, Voyagers Revenge pa zbira prispevke na svojem Patreonu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime