11-letnik večkrat zaboden potem ko je nekoga oklical za NPC-ja

Čas je, da se malce bolje seznanim z mladostniškim slengom, saj sem počasi že v zaostanku z vsemi skovankami, ki ne vladajo samo internetu, ampak tudi resničnemu svetu. Žal se nekemu 11-letniku ni posvetilo, da tretiranje neznancev preko interneta nosi malce drugačna pravila kot pa soočenje z nekom v pravem življenju.

Za zdaj anonimni 11-letnik in njegov 13-letni prijatelj Johnny Federov sta v Mill Creeku, mestecu znotraj Washingtona, nekaj časa postopala naokoli in nato naključnega neznanca oklicala z zmerljivko, da je NPC. Kot veteranskemu igralcu videoiger mi je to ime seveda znano, saj z njim v videoigrah označujemo naokoli stoječe osebe, ki jih vodi umetna inteligenca in nam lahko podajajo glavne ali stranske naloge, z njimi lahko trgujemo, včasih pa so v svetu prisotni samo zato, da imamo občutek živega mesta.

Kar pa meni ni bilo do sedaj znano, je da se z NPC-jem zdaj označuje ljudi v resničnem življenju, s tem terminom pa označujemo nekoga, ki ni ravno brihten. To gre velikokrat na račun slabe umetne inteligence iz nekaterih iger tipa The Elder Scrolls: Oblivion in Skyrim, zaradi česar se je na spletu pojavilo kar nekaj smešnih videov.

No, v primeru 11-letnika se ni nihče smejal, saj je zmerljivka šla na račun 29-letnega Joshue Davida Penca, ki se mu je ob oznaki NPC-ja povsem odpeljalo. Ven je potegnil nož nato pa se zapodil proti najstnikoma, ki sta zbežala v trgovino Dollar Tree, a nista bila dovolj hitra. 11-letnik je utrpel več vbodnih ran, ki so mu prebodle pljuča in jetra, a k sreči ni umrl in je po operaciji zdaj že doma, njegova družina pa za stroške zdravljenja zbira denar preko kampanje GoFundMe. Napadalec je bil medtem aretiran in zdaj čaka na sojenje.

To je še en nauk, da je neznance v javnosti najbolje pustiti pri miru, saj nikoli ne veš, na koga boš naletel. Še vedno je svež primer vplivneža, ki je nedavno želel posneti prank video za svoj YouTube kanal in je bil za to ustreljen, nekateri primeri takšnega hecanja pa so za sabo pustili še bolj tragične zgodbe.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime