Film Gran Turismo dobil prvi napovednik

Ko je Sony napovedal, da bo v filmske vode skočila tudi njihova dirkaška franšiza Gran Turismo, smo igralci vest malce čudno pogledali, saj nihče med igranjem teh, sicer kvalitetnih naslovov, ni nikoli pomislil: “Hej, tole bi bil pa lahko res hud film”. Gran Turismo namreč tudi ne vsebuje nobene zgodbe, saj preprosto skačemo iz ene dirko v drugo, se poskušamo zavihteti na prvo mesto ali pa pri kakšnem izzivu osvojiti zlati pokal.

Vendar pa se Sony ni dal prepričati v nasprotno in je v sodelovanje povabil režiserja Neilla Blomkampa, ta pa je skupaj spravil zgodbo, ki temelji na resničnih dogodkih. Spremljali bomo potovanje Janna Mardenborougha (Archie Madekwe), ki se je v prostem času kalil za profesionalnega virtualnega dirkača, nakar se je vpisal na tekmovanje GT Academy, tam pa ga nato opazi motoršportni agent Danny Moore (Orlando Bloom), ki ga nato poveže s trenerjem resničnih dirk: Jackom Salterjem (David Harbour).

Pri napovednik nas sicer ni prepričal, da bo tole obveljalo za nek film, ki ga je treba obvezno gledati v kinu, čeprav so producenti že pred izdajo napovednika obljubljali, da so za film razvili prav posebne zvočne učinke, ki naj bi gledalca prepričali, da ne sedi na udobnem sedežu sredi kina, ampak v pravem, rohnečem štirikolesniku.

Žal napovednik vsebuje tudi nekaj klišejskih zapletov, kjer se virtualnega dirkača podcenjuje in zasmehuje, nakar seveda ta preseneti s svojim talentom do pravega dirkanja. Še posebej tečen je lik trenerja Jacka, ki parkrat skozi napovednik omeni, da virtualno dirkanje ni enako resničnemu in da v igri lahko dirko vedno začneš od začetka, medtem ko je prava izkušnjo povsem drugačna – kot da je to res treba večkrat poudarjati in ni jasno vsakemu.

Prav tako sem se zaradi napovednika počutil presneto star, saj sem po dolgem času zopet ugledal igralca Orlanda Blooma, ki sem ga nazadnje spremljal v filmih Pirati s Karibov. Zato se ga spomnim kot dvajsetletnika, a od takrat je preteklo že toliko vode, da jih Bloom danes šteje že 46 let in to se mu tudi pozna.

Gran Turismo nas bo v kina vabil od 11. avgusta dalje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime