ChatGPT je prispel tudi v Skyrim

Umetna inteligenca bo zagotovo igrala veliko vlogo pri nadaljnjem razvoju iger – pa če nam je to všeč ali ne. Založnik Ubisoft je že najavil premik v to smer, zaradi česar je bil deležen kar nekaj javne graje, a umetna pamet bo prinesla tudi pozitivne spremembe. Veliko vlogo bo igrala pri oblikovanju brezplačnih modov, ki jih človeške roke delajo leta, medtem ko bodo računalniški algoritmi razvojni čas takšnih projektov zagotovo močno zmanjšali in odprli pot do veliko večjih in ambicioznejših projektov.

Kako zna stvar zgledati smo že videli v igri Mount and Blade, zdaj pa je en modder popularni čvekalni program ChatGPT pripeljal tudi v Skyrim. YouTuber Art from the Machine, ki zna biti glede na ime tudi sam produkt umetne inteligence, je daljšem videu pokazal, kako je trenutno videti Skyrim, če je v njem združenih več umetnopametnih orodij. Ume NPC-jev poganja ChatGPT, medtem orodje xVASynth besedilo pretvori v govorjeno besedo, Whisper pa naredi ravno obratno. Čez vse to so prelite še Skyrimove skripte, ki NPC-jem uskladi ustnice z govorjeno besedo, ti pa se zdaj lahko tudi zavedajo, če je zunaj dan ali noč ter lahko dinamično reagirajo na naključne situacije.

Končni rezultat nam da vedeti, da umetna inteligenca še ne bo kmalu prevzela modderske scene, saj tehnologija izzivom še ni dorasla. NPC-ji so slišati robotsko in nekatere besede napačno naglasijo, ChatGPT pa za vsak odgovor potrebuje nekaj sekund premisleka, tako da pogovori niso ravno tekoči.

Vendar pa je prikazano kljub temu impresivno in treba se je zavedati, da gledamo rezultate, ki so jih skupaj spravili amaterji, medtem ko bi kakšen studio s pravim proračunom znal ustvariti nekaj, kar bi bilo dosti bolj izpopolnjeno.

Art from the Machine zaenkrat še ni najavil, ali bo svoj mod ponudil v prenos tudi drugim igralcem, a verjetno se bo to zgodilo, ko bo projekt še malce bolj izpopolnjen.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Mogoče ko bo AI lahko 100% tekoče delal v vseh jezikih. Osebno mi je zelo glup ta sistem, ki ga mnogi sedaj častijo v modih A) dobiš text box pa moraš pisati not, ki ti vzame lahko ogromno časa, da boš sploh kam prideš. in B) govoriš noter, kar še je slabše, saj kolikor poznamo vse te google assistance, bixby, siri itd. itd. Da moraš besedilo kar lepo razločno izgovoriti, da te pravilno razume kaj si želel.

    In konc koncev je razvijalcem tudi želja igro pripeljati k čim večim uporabnikom in ne manj.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime