Igra Paranormal Tales bo poskušala v žanr grozljivk vnesti nekaj frišnih konceptov

Grafična podoba iger je zahvaljujoč pogonom tipa Unreal Engine 5 prilezla že do takšne stopnje, da jo že težko ločimo od podob iz resničnega življenja. Simulacija resničnega življenja sicer ni popolna, a če v svoj naslov navesiš nekaj premetenih filtrov in dogajanje preseliš v bolj realistično kamero že lahko pričaraš izkušnjo, ki zna v svoj fotorealizem prepričati marsikoga.

To je dobro nakazal igra Unrecord, ki je tri tedne nazaj zaradi svoje realistične grafike zažgala internet in stvari so šle tako daleč, da je moral razvijalec zagnati urejevalnik stopenj znotraj pogona Unreal Engine 5, saj je le tako lahko dokazal, da igra res obstaja in da ni samo nek vnaprej posnet video.

Nedavno predstavljena grozljivka Paranormal Tales poskuša iti v isto smer, le da njena podoba še zdaleč ni tako impresivna. Vseeno pa si igra od Unrecorda sposodi en trik in sicer kamero, ki se ji reče “bodycam” in jo navadno nosijo policisti med opravljanjem svoje dolžnosti. Na račun tega je perspektiva hudo realistična, razvijalec Digital Cybercherries pa bo to skušal izkoristiti pri strašenju igralca in napovednik je dejansko videti dokaj impresiven.

V Paranormal Tales se bomo podili po neki povsem običajni hiši, ki pa jo je napadlo neko zlobno bitje. To je najprej začelo prevračati posodo, nakar se bo zapodilo tudi za nami, očitno pa bo to spet en tistih naslovov, kjer bomo lahko pred nemezo samo nemočno bežali in se skrivali, kakšnega orožja pa ne bomo vihteli.

Kar Paranormal Tales loči od konkurence ni samo kamera, ampak tudi nekaj drugih mehanik. Kamera bo denimo znala z majhnim okvirčkom zaznati obraze in to lahko povzroči veliko nelagodja, ko imaš lečo usmerjeno proti temi, nakar se v njej nenadoma izriše okvirček, saj to lahko pomeni samo eno: iz teme nas nekaj gleda. Igra bo očitno namenjena tistim, ki imajo bolj močne želodce, saj bo med begom perspektiva skakala v vse strani, med skrivanjem pa bo naš lik prestrašeno šepetal sam sebi, zaradi česar bomo postali še bolj živčni.

Res upamo, da se igra ne bo zanašala na neke poceni trike in kopiranja drugih iger, čeprav nam izbira imena pri temu ne vliva ravno veliko zaupanja v razvijalca – Digital Cybercherries so namreč igro na YouTubu okrajšali na PT, kar je skoraj zagotovo referenca na istoimensko grozljivko, ki je davno nazaj za promocijo Silent Hillsa uporabil Hideo Kojima, nakar jo je Konami izbrisal iz trgovin.

Paranormal Tales ima svojo stran na Steamu, o datumu izida pa se zaenkrat ne ve še nič.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime