Nova postapokaliptična serija Silo doživela vzpodbuden začetek

Sem velik privrženec postapokaliptičnega žanra in čeprav imam iz njega na izbiro veliko izdelkov tako v svetu filmov, kot tudi v igrah, je bolj malo izdelkov, ki res zadostijo vsem mojim zahtevam. Pri tem žanru sem se sicer že davno naveličal gledanja prežvečenih zombijev in imam veliko raje kakšne originalne zaplete, ki človeštvo na svoj unikaten način postavijo pred največje izzive.

Ravno zaradi tega sem pri igrah tako velik privrženec iger Horizon Zero Dawn in Horizon Forbidden West, saj tema lahko očitate marsikaj, a originalnost zapleta in podajanje same štorije sta bolj redkokdaj deležna kritik. Med takšne originalne zaplete sodi tudi knjižna serija Silos, ki jo je leta 2011 započel takrat neznani pisatelj Hugh Howley. Silos se je začel s kratko zgodbo Wool, nakar je ta eksplodirala v popularnosti, Hugh pa je nato začel pisati nadaljevanja, dokler ni vse skupaj združil v ogromno zbirko zgodb Silo, ki je z imenom Silos doživela tudi slovenski prevod.

Apple se je pred kratkim odločil iz teh pripovedi ustvariti novo serijo, ta pa je 5. maja doživela premierno epizodo in požela visoke ocene. Na IMDb-ju se prvi dve epizodi ponašata z oceno 8,2, medtem ko so si na strani Rotten Tomatoes tako kritiki, kot gledalci enotni z oceni 91 %.

Pretočni servis Apple TV+ si je očitno pridobil novo uspešnico, čigar zgodba sledi človeštvu, ki se je v prihodnosti preselilo v ogromen silos, ta pa pod zemljo nosi kar 144 nadstropij. Na površju se namreč ne da živeti več, saj je površina radioaktivna, od te apokalipse pa so minile generacije, tako da se v bistvu nihče več niti ne spominja, kaj je bil sploh razlog za vso to radioaktivnost. O razlogih se sicer ne sme javno preveč razpravljati, saj če začneš preveč dvomiti v razloge za čepenje v Silosu, si lahko hitro obsojen na smrt, nakar te pošljejo sčistiti zunanje kamere, ki so še edini vpogled v zunanji svet, to pa je za čistilca tudi usodno. Ali pa morda ne? Po Silosu so se namreč začele širiti govorice, da tiste kamere v bistvu ne kažejo realne slike in da je površina povsem normalna, nekdo drug pa želi ljudi zaradi svoji razlogov zadržati v Silosu.

Kot vidite vas čaka res unikaten zaplet, ki ga v televizijski predelavi nadzoruje Graham Yost, tega pa se spomnimo po vodenju serije Justified. Yost se je odločil zvesto slediti dogodkom iz knjig, tako da boste že v prvi epizodi napeto gledali v dogodke, saj se že takoj na začetku eden od likov odloči zapustiti bunker in dokazati, da je zunaj vse v najlepšem redu, pa čeprav mora za kaj takšnega tvegati življenje.

Prva sezona serija bo sestavljena iz desetih epizod, zadnjo od teh pa bomo ugledali 30. junija. Na pretočnem servisu Apple TV+ lahko trenutno pogledate prvi dve epizodi, tretja pa na spored pride 12. maja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime