Hollow Knight: Silksong je bil očitno prestavljen

Razvijalec Team Cherry nas je leta 2017 nepričakovano razveselil s svojim pionirskim projektom Hollow Knight, tega pa so pozdravili tako kritiki, kot tudi igralci. Platformsko nadzorovanje majhnega žužka, ki si postopoma odklepa nove sposobnosti je nabralo kultno skupnost, ta pa že dolgo čaka na nadaljevanje, ki je bilo sprva mišljeno kot razširitev za originalno igro, nakar je zadeva nabreknila in Team Cherry se je odločil iz nje narediti polnopravno nadaljevanje z imenom Silksong.

In zadeva je zdaj v razvoju že nekaj poštenih let, datum izida pa kljub temu ostaja neznanka. Razvijalec o igri bolj redko spregovori, saj raje svoje moči usmerja v kovanje kode, zato smo zadnji napovednik videli lani poleti, ko je na junijski konferenci E3 Microsoft najavil, da bodo vse prikazane igre izšle v roku enega leta.

Zaradi tega so igralci upravičeno pričakovali, da bo Hollow Knight: Silksong izšel najkasneje junija 2023, upanje za ta datum pa je nato začelo z vsakim mesecem povzeti navzdol. Team Cherry ni namreč vmes izdal nobenega novega napovednika ali pa vsaj kakšne slike, od junija pa nas zdaj loči manj kot mesec dni.

Včeraj smo končno dobili neko novo informacijo in novice niso ravno dobre. Na Twitterju se je oglasil Matthew Griffin, ki pri Team Cherryju skrbi za marketing in povedal, da je ekipa načrtovala izid igre v prvi polovici 2023, vendar pa so ta datum precenili, saj razvoj igre še vedno ni zaključen. K temu je še dodal, da je razvijalec navdušen nad trenutnim potekom razvoja in da je igra postala kar velika, zato si želijo vzeti ves potreben čas, da bo končni izdelek karseda dober.

Matthew sicer ni izredno zamaknil izida igre, a Silksong nekega datuma že tako ni imel, tako da mu niti ni bilo treba uradno naznaniti zamika. Vendar pa njegove besede jasno pokažejo, da igre junija ne bomo igrali in vprašanje ostaja, če ni Silksong vmes že skočil na izid v 2024.

Nekateri igralci so se spotaknili tudi ob njegove besede, da je igra postala kar velika, saj je bila ena od pritožb glede originala dejstvo, da bi bila zadeva lahko malce krajša, saj se je proti koncu zdela že malce razvlečena in ponavljajoča.

Med čakanjem se lahko pozabavate z vrsto modov. Eden od njih je denimo dodal zvočno igranje za vsako srečano žuželko, kar je zagotovo dober izgovor, da se lotite ponovnega preigravanja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime