Dragon Age Dreadwolf je od izida oddaljen vsaj še eno leto

Naslednje poglavje fantazijske sage Dragon Age je zdaj v razvoju že precej dolgo časa in to niti ni tako presenetljivo, saj si razvijalec BioWare res ne more privoščiti še enega spodletelega projekta. Po slabo sprejeti igri Mass Effect Andromeda in nato še hujšem Anthemu je visela usoda studia na nitki, založnik EA pa jim je nato ponudil še eno priložnost in obudil delo na novih poglavjih franšiz Dragon Age in Mass Effect.

Projekt je bil nekaj časa znan samo kot Dragon Age 4, nakar mu je razvijalec nadel uradno ime Dreadwolf, zanj pa do sedaj, razen enega predčasno ekstremno kratkega videa, nismo videli še niti enega igralnega posnetka. Mnogi so ugibali, da bi se naj to spremenilo letos in nekateri so tudi upali, da se morda v 2023 pripeti tudi potencialni izid.

Veliko teh upov je včeraj poteptal založnik EA, ko je v finančnem poročilu nanizal izide v fiskalnem letu 2024, ki se konča aprila naslednje leto. Med vsemi temi naslovi Dreadwolf ni nikjer omenjen, kar v praksi tudi pomeni, da zadeve vsaj še eno leto ne bo na spregled. EA tule ne poskuša biti prebrisan in nato na nek prikrit način izdati novo poglavje franšize Dragon Age, saj sta v poročilu specifično omenjeni dve še nerazkriti igri: en dirkaški naslov in ena igra, ki spada pod branžo EA Sports.

To sicer ne pomeni, da letos ne bomo dobili kakšnega igralnega napovednika, a to je seveda odvisno od EA-jeve marketinške kampanje in kdaj se bo ta spravila v zagon. Zadnja uradna posodobitev glede projekta je bilo njegovo stanje, saj je Dreadwolf stopil v alfa fazo razvoja, kar pomeni, da je celotna zadeva igralna od začetka do konca, a seveda je treba postoriti še veliko kodiranja, preden bo igra pripravljena za prodajo.

Kar strah nas je pomisliti, kdaj bo potem prišel naslednji del sage Mass Effect. Tudi ta je v aktivnem razvoju, a naj bi bil še v predprodukciji, tako da smo verjetno od njegovega izida še leta stran. Kar težko je verjeti, da je BioWare leta 2009 izdal Dragon Age: Origins, leta 2010 Mass Effect 2, leta 2011 Dragon Age 2 in leta 2012 Mass Effect 3, s tem da je vmes leta 2011 pripravil izid še MMO-ja Star Wars: The Old Republic.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime