Tale Philipsov monitor ima ob strani pritrjen še e-bralnik

Podjetje Philips se je domislilo zanimive rešitve, ki na enem mestu združi monitor in hkrati e-bralnik, ta mutantski izum pa nosi ime Philips 24B1D5600.

Na prvi pogled je tole videti kot dokaj enostaven 24-palčni monitor, ki ponuja ločljivost 2560 x 1440 in se osvežuje pri nekam revnih 75 Hz. Vendar se tista resnična magija zgodi, ko odpremo drugi del monitorja, ki se nahaja na desni strani, ta pa je v bistvu e-bralnik, premera 13 palcev, ki zna izdati samo črno-belo barvo, to pa gre na račun tehnologije e-ink, ki jo najdemo v raznih bralnikih tipa Kindle in Kobo.

Bralnik vsebuje ločljivost 1200 x 1600 in ga ni možno povsem poklopiti v monitor, saj njegov maksimalni naklon znaša 45 stopinj. Njegova naloga je zvišanje produktivnosti, saj omogoča lažje branje raznih dokumentov in e-poštnih sporočil, na račun tehnologije e-ink pa bodo vaše oči ob branju postale manj utrujene.

Izdelek je vsekakor zanimiv in bi najbolj sodil v kakšne pisarne, kjer morajo delavci zapraviti ure časa za prebiranje PDF-jev, to pa zna sčasoma terjati davek na njihovi produktivnosti. 24B1D5600 drugače nima kakšnih res izpostavitve vrednih specifikacije, saj je frekvenca osveževanja prenizka, da bi na njem res uživali ob preigravanju iger, njegova maksimalna svetilnost pa se ustavi pri 250 nitih, tako da tudi kakšna filmska izkušnja ne bo vrhunska.

Vsebuje pa monitor kar nekaj vhodov: en USB 3.2 Gen 2, en USB-C, štiri USB-A-je ter priklop za Ethernet kabel in slušalke. Vsak del monitorja se napaja ločeno: za e-bralnik se bo treba poslužiti polnjenja preko priklopa USB-C, bralnika pa žal ne moremo sneti in uporabljati ločeno ali pa ga pripojiti na kakšno drugo stran monitorja.

Philips 24B1D5600 je zaenkrat izšel samo v Aziji, tam pa zanj zahtevajo okoli 600 $, ni pa še znano, ali ga bo Philips ponudil za nakup tudi na kakšnem drugem trgu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime