Amazon spet dela na The Lord of the Rings MMO-ju

Amazon zelo rad dela visokoprofilne, večigralske izkušnje, čeprav mu razvoj teh ne gre vedno po načrtih. Še posebej so zaljubljeni v svet MMO-jev in na tem področju jim je celo uspelo skupaj spraviti zanimivo igro New World, zdaj pa bi nabrane izkušnje iz tega naslova radi preusmerili v izdelavo povsem novega The Lord of the Rings MMO-ja.

Če so vam zgoraj stipkane besede že nekam čudno znane, potem vaš spomin dobro deluje. Amazon je namreč ravno takšen projekt napovedal leta 2019, a leto kasneje je nato razvijalca Leyou kupil kitajski Tencent, oba založnika pa se nato nista bila zmožna domeniti, kako bi potekal nadaljnji razvoj projekta, zaradi česar je vse skupaj romalo v koš.

Vendar pa se je Amazon zdaj vrnil in z založnikom Embracerjem, ki zdaj drži pravice za knjige, filme, serije in igre v svetu Gospodarja prstanov in Hobbita, dosegel nov dogovor za razvoj frišnega MMO-ja, ki je trenutno v zgodnji fazi razvoja in bo zanj potreboval še nekaj let.

Amazon je tudi tisti, ki trenutno dela na novi sezoni serije The Rings of Power, zaradi česar bi človek pomislil, da bo novi MMO povezan z dogodki iz serije, a temu ne bo tako. Igra se bo namreč dogajala v istem obdobju kot osrednja trojica knjig Gospodar prstanov in ločena novela Hobbit, tako da bomo gledali dogodke, ki se dogajajo po seriji. Takšno igro sicer že imamo: razvijalec Daybreak Game Company že 16 let vzdržuje igro The Lord of the Rings Online, ki še vedno dobiva znatno novo vsebino in je brezplačna za igranje. Kako bo s tem projektom v bodoče ne ve nihče, a trenutnemu MMO-ju se še nekaj let ni treba bati za obstoj, stvari pa se znajo spremeniti, ko bo razvoj Amazonove igre dokončan in bo s svojimi modernimi igralnimi mehanikami in grafikami znal na svojo stran pritegniti ogromno število igralcev obstoječega MMO-ja.

O nastajajoči masovni večigralski igri ne vemo še ničesar konkretnega, saj je zaenkrat neznano tudi samo ime, vemo pa, da je za razvoj poprijel Amazon Games Orange County, ki je zaslužen tudi za spočetje igre New World.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime