Meta naj bi gradila svoj Twitter, ta pa zna iziti že konec junija

O družabnem omrežju Twitter smo v zadnjih dveh letih slišali več kritik kot pa hvalnic, saj je zadevo prevzel prepoznavni milijarder Elon Musk, ki je spočel kar nekaj kontroverznih odločitev kot je denimo vpeljava naročnine za vse tiste, ki želijo ob imenu nositi modro ali zlato kljukico. Nato so bile tu afere glede odpuščanja zaposlenih, ki so morali po cele dneve prebiti v pisarnah, samo zato, da so lahko obdržali službe, nakar se je Elon začel kregati z novinarskimi hišami.

Vse to je pripeljalo do tega, da se je Twitter imperij malce zamajal in konkurenca je zaznala kri v vodi, tako da so se začele pripravljati alternative. Te so sicer obstajale že prej, a zaradi vseh teh dogajanj znotraj Twitterja sta alternativni omrežji Mastodon in Bluesky pridobili kar nekaj novih uporabnikov, zdaj pa naj bi svojega kandidata kmalu predstavilo tudi podjetje Meta, ki pod palcem že drži družabni omrežji Facebook in Instagram.

Govorice so se začele marca, takrat pa je Meta potrdila, da raziskuje samostojno, decentralizirano socialno omrežje, ki bi omogočalo delitev misli v podobi besedilnih sporočil. Strokovnjakinja za trženje digitalnih medijev Lia Haberman pa zdaj pravi, da je aplikacija že praktično nared in jo je označila kot “Instagram za vaše misli”.

Lia pravi, da se je Meta srečala z nekaterimi najbolj pomembnimi vplivneži, eden od teh pa je z njo nato podelil informacije glede prihajajočega omrežja, ki za zdaj še nima imena. Zadeva naj bi bila zgrajena na osnovi Instagrama, saj očitno za to novo omrežje ne bo treba ustvarjati novega računa, ampak bomo prenesli samo parametre iz Instagrama. Tako boste ohranili uporabniško ime, geslo in osebne podatke, na novo platformo pa boste prenesli tudi vse svoje sledilce, med katere bodo prišteti tudi blokirani računi.

Aplikacija se bo lahko povezala z drugimi decentraliziranimi omrežji tipa Mastodon, za vsako objavo pa boste imeli na voljo do 500 znakov, deliti pa bo moč tudi fotografije in video posnetke, ki bodo dolgi do pet minut.

Meta naj bi svoj nov izum splavila že konec junija in če smo pri takšnih premierah družabnih omrežij česa vajeni, je to, da bo zadeva najprej testno na voljo v ZDA in bo šele kasneje prišla k nam. Je pa v vsak primeru tole zanimiva alternativa, ki bi znala postati popularna tudi pri nas. Twitter namreč v Sloveniji nikoli ni uspel dobiti neke resne baze uporabnikov, medtem ko smo Slovenci veliko bolj predani srčkanju po Instagramu in če bo prehod na novo platformo res tako enostaven, znamo tudi pri nas kmalu čivkati in deliti nespametne misli, iz česar se bo nato zagotovo rodila kakšna slastna drama.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime