Sony pravi, da bodo PlayStation ekskluzive na PC prispela po dveh ali treh letih

Sony je začel s predelavami svojih ekskluziv iz PlayStationa vsem PC igralcem vlivati upanje, da se morda približuje dan, ko bodo te izšle istočasno na obeh platformah. Nenazadnje je The Last of Us Part 1 izšel pičlih 6 mesecev po tem, ko je svojo premiero doživel na konzoli PlayStation 5, kar je bil do sedaj najkrajši čas, ki je pretekel med izidoma na obeh platformah.

Vendar pa ne pričakujte, da boste že letos na svojem PC-ju zaganjali igro Spider-Man 2. Nedavno je Jim Ryan, zdaj že slavni vodja divizije PlayStation, spregovoril za japonsko spletno stran Famitsu in v njej potrdil, da bo Sony še vedno skrbel za predelave za PC, a da bodo njihove lastne igre še vedno najprej izšle na PlayStationu in šele kasneje za računalnike.

Kakšna bo ta časovna razlika Ryan ni povedal, je pa dodal, da je pri pogovorih z oboževalci PlayStationa prišel do zaključka, da ti nimajo nič proti, če te ekskluzive dobijo predelave dve ali tri leta kasneje po izidih na domačem terenu.

Odgovor je sicer malce bizaren, saj se zdi, kot da bi se Sony ravnal po trendih, ki jim jih narekuje njihova baza igralcev na PlayStationu. To seveda ni res, saj je glavni namen teh ekskluzivnih iger prodaja konzol PlayStation 5 in po novem tudi sistemov PS VR2, Sony pa s tem pobere tudi maksimalen zaslužek. Šele kasneje, ko prodaja upade, se pripravi predelava za PC, ki prinese nekaj dodatnega cekina, takrat pa mora Sony nekaj odstotkov od prodaje odškrtniti tudi Steamu.

Jasno pa je tudi, da Ryan noče razjeziti igralcev na PlayStationu in Japonska je močno zavezana ravno Sonyju. Nekateri so na svoje obtelevizorske naprave celo malce preveč navezani, saj so bili ob prvih Sonyjevih predelavah celo jezni, da njihove svete franšize tipa Uncharted, God of War in The Last of Us niso več na voljo samo preko sistemov PlayStation, kar jih je v nekaterih očeh pocenilo.

Kaj bodo Sonyjeve naslednje predelave bomo bržkone izvedeli na prihajajoči konferenci PlayStation Showcase, ki se bo odvila 24. maja, morda pa takrat le dobimo najavo o predelavi tudi drugega dela serije The Last of Us.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime