Sony za naslednji teden najavil uro dolgo konferenco PlayStation Showcase

Res je že skrajni čas, da dobimo neko igričarsko konferenco, ki bo tako udarna in bogata, da se bo o njej pisalo in govorilo še tedne po njenem zaključku. Upali smo, da bo nekaj takšnega prinesel letošnji dogodek E3, a je bil ta nato odpovedan, a večji založniki tipa Microsoft, Sony in Nintendo na njem tako ali tako ne bi bila prisotna, zato smo upe polagali tudi na njihove ločene konference.

Izmed te velike trojice se je prvi opogumil Sony in po govoricah o skorajšnji večji predstavitvi so na svojem blogu uradno naznanili novi PlayStation Showcase, ki se bo bo odvil 24. maja, ob 22.00.

In to bo velika stvar. V zadnjih letih smo sicer že ugledali nekaj Sonyjevih konferenc, a te so izhajale pod oznako State of Play, ki so navadno osredotočene na kakšen večji naslov ali pa na kakšno zbirko manjših indie naslovov. Showcase pa je po drugi strani tista večja prireditev, ki na oder pripelje največje titane konzol PlayStation in v bistvu najavi prihodnost igričarstva na teh konzolah. Zadnji Showcase se je tako pripetil septembra 2021, na njem pa je Sony najavil igre kot so Spider-Man 2, Wolverine, God of War Ragnarok in predelavo Star Wars: Knights of the Old Republic.

Od takrat bosta kmalu minili dve leti in od zgoraj naštetega je izšel samo Ragnarok, zato mora Sony pokazati ali pa napovedati nekaj več. Najbližje izidu je Spider-Man 2, ki se ga pričakuje jeseni letos, vendar pa ima Sony pod prsti še veliko večjih studiev, ki svojih projektov še niso uradno najavili.

Tako tudi ni presenečenje, da bo Showcase trajal debelo uro, saj nas čaka marsikaj zanimivega. Vse nas zanima, na čem trenutno dela razvijalec Naughty Dog, ki že dolgo draži večigralsko verzijo igre The Last of Us. Potem je tu Housemarque, ki nam je dal nazadnje dal Returnal, Santa Monica, ki je izdelala dvojec iger God of War, uradno tudi še ni napovedala naslednjega projekta, firbčni pa smo tudi glede studia Bluepoint Games, ki naj bi glede na govorice delal na predelavi in nadaljevanju igre Bloodborne.

To so samo Sonyjevi lastni studii, seveda pa lahko pričakujemo tudi kakšno najavo partnerski založnikov, nekaj časa pa bo namenjeno tudi sistemu PS VR 2.

Prenos v živo bomo lahko spremljali na uradnih YouTube in Twitch kanalih, tako da si pripravite lepo zalogo kokic, saj zna tole biti ena največjih predstavitev naslednjih nekaj let.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime