Naslednje poglavje sage Total War nas bo popeljalo v antični Egipt

Razvijalec Creative Assembly pripravlja novo poglavje sage Total War, ki se je od začetka ukvarjala s prikazom bitk, trgovanj in političnih razpletanj iz nekaterih najbolj burnih in napetih obdobij človeške zgodovine, nakar so to formulo uporabili znotraj fantazijskih svetov Warhammerja. Ta alternativna pot se je izkazala za hudo uspešno, saj je Creative ravno preko Warhammerja prodal največ svojih iger, vendar jih ljubezen do historičnih dogodkov vmes ni zapustila.

Leta 2019 smo podoživljali kitajsko zgodovino preko igre Three Kingdoms, včeraj pa so najavili povsem novo poglavje, ki nas bo tokrat odpeljalo v antični Egipt.

Total War: Pharaoh še ni dobil igralnega posnetka, tako da se bo zaenkrat treba zadovoljiti z dobro producirano vmesno sekvenco, a kljub temu smo nato dobili nekaj dodatnih informacij, ki jih je režiser Todor Nikolov zaupal nekaterim večjim igričarskih stranem.

Stopili bomo v dokaj burno dogajanje, ko se je ravno zaključevala Bronasta doba. Faraon je umrl in na prestol Egipta prežijo tako domačini, kot tudi tujci. V zraku se da vohati vojno in od nas je odvisno, kdo bo zavladal deželam Egipta, to pa bomo lahko naredili samo preko uničenja vse škodoželjne konkurence.

Total War: Pharaoh bo v osnovni kampanji ponujal osem različnih ljudstev iz treh različnih kultur. Prvič v tej seriji bomo lahko na začetku kampanje izbrali še dodatne opcije, kot je denimo naključno razporejanje startne naselbine vsakega ljudstva, razporejanje dobrin na mapi in učinkov naravnih katastrof. Te bodo na bojiščih tokrat igrale veliko večjo vlogo, saj se zna vreme spreminjati kar sredi bitke, to pa bo pomembno vplivalo na sposobnosti vaše vojske. Sredi puščave v vročini se bodo vsi brž utrudili, a naključne nevihte vaših problemov ne bodo rešile, vsake toliko pa vas bo napadel še peščeni vihar, ki bo nato omejil vidljivost.

total war

Za razvoj tokrat skrbi Creative Assembly Sofia, ki je nazadnje spočela igro Total War Saga: Troy, vendar pa Pharaoh ne bo spadal v Saga zbirko, ampak bo tole polnopravno poglavje Total Wara, ki bo zase na Steamu zahtevalo tudi polno ceno. Tako kot pri prejšnjih igrah bomo naknadno dobili DLC-je, zato je za nakup na voljo tudi nekaj različnih edicij – najdražja izmed njih bo vsebovala vso vsebino, a stane več kot 90 €.

Total War: Pharaoh izide enkrat v oktobru, prednaročniki pa boste lahko z igranjem začeli nekaj dni prej, a specifičnega datuma Creative Assembly še ni razodel.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime