Alan Wake 2 prihaja oktobra in tule je prvi vpogled v igranje

Ubogi Alan Wake. Tip je v originalni igri želel samo obiskati neko oddaljeno vasico, se skupaj z ženo naseliti v kočo in na ta način odpraviti pisateljsko blokado, nakar ga je napadla neznana entiteta in ga potegnila v svojo globino teme, iz katere zdaj poskuša pobegniti že več kot 10 let. Med tem časom ni obupal nad pisanjem in njegovo neprestano tipkanje ga je nazadnje na površino potegnilo znotraj igre Control, zdaj pa se bo v igri Alan Wake 2 za vedno poskušal rešiti prijemov teme.

Na drugi del serije Alan Wake čakamo že kar nekaj časa in čeprav je Remedy nadaljevanje napovedal decembra 2021, smo morali do včeraj čakati na prikaz dejanskega igranja.

Drugi del se bo igral malce drugače kot pa prvenec. Finski studio Remedy pravi, da je tole njihov prvi naslov znotraj žanra preživetvenih grozljivk, tako da bo treba pametno razporejati z nabranimi sredstvi in skrbeti za svojo zalogo zdravja. Vmes nas bodo napadale grozljive kreature, ki jih tokrat ne bomo izkusili samo skozi oči Alana, ampak tudi novinke v seriji: FBI agentke Sage Anderson.

Razvijalec je na PlayStation blogu zapisal, da bomo med obema likoma lahko prosto preklapljali ter tako izkusili zgodbo iz dveh različnih zornih kotov. Zdi se, da bomo na ta način lahko izkusili dve različni dimenziji, saj se Alan očitno še vedno nahaja na drugi strani teme, imenovane Dark Place, medtem ko bo agenta zgodbo doživljala v bolj resničnem svetu in bo na sledi izginulega avtorja raziskovala mestece Bright Falls.

Igralni posnetek je videti presneto srhljiv, na 52 sekundi posnetka pa ste morda opazili nekam prepoznaven obraz. Vlogo FBI agenta Caseyja bo namreč odigral Sam Lake, vodja studia Remedy, hkrati pa je bil njegov obraz tisti, ki smo ga gledali v igri Max Payne 1.

Alan Wake 2 izide 17. oktobra, to pa je tudi prvi večji AAA naslov, ki ga je založil Epic Games. Zaradi tega bo na PC-ju izšla samo v trgovini Epic Games, na konzolah pa fizične verzije igre ne boste našli. Epic Games pravi, da so preko tega zmanjšali stroške, zaradi česar bo na koncu igra na PC-ju stala 50 €, na konzolah PlayStation 5 in Xbox Series X pa 60 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime