Dragon’s Dogma 2 dobila prvi igralni napovednik

Eno večjih presenečenj včerajšnje konference PlayStation Showcase je bil igralni napovednik za igro Dragon’s Dogma 2. Zadeva je bila namreč uradno najavljena samo slabo leto nazaj, založnik Capcom pa je vmes očitno naredil že dovolj kovanja kode, da so za nas pripravili konkretni video. Seveda je bila igra v aktivnem razvoju še pred uradno napovedjo, a vseeno smo imeli lani občutek, da je zadeva še v konceptni fazi in da razvijalec sploh še ni začel ustvarjati stopenj.

Dragon’s Dogma 2 bo očitno ohranila prvine originala in vse skupaj samo še nadgradila. Zgodba je tokrat videti malce bolj režirana, kar je dobro, saj je bila zmedena štorija ena od večjih napak originala, seveda pa se bomo tudi v nadaljevanju veliko pretepali z manjšimi in večjimi zverinami. Original je svoj kultni status pridobil ravno na račun epskih bitk, saj smo lahko splezali na hrbet kakšne mitološke zverine in ji tam prizadejali več škode, magija pa je bila resnično spektakularna in ob urokih sta se tresla nebo in zemlja. V Dragon’s Dogma 2 sicer vidimo nekaj čaranja, a dejansko zadeva ni videti tako impresivno kot pa v originalu.

Veliko se je v tem času naredilo na grafični podobi, saj je dvojka v tem pogledu videti naravnost čudovito. Capcomov lastni pogon RE Engine se zna zopet izkazati tudi tukaj, saj je rjovenje zmaja impresivno, animacije so napredne in nove mitološke zverine tipa Meduza obilujejo s podrobnostmi.

Žal ne vemo ničesar glede datuma izida, vendar so oboževalci franšize veseli že tega dejstva, da je projekt veliko bližje izidu, kot pa se je mislilo samo leto nazaj. Med nadaljnjim čakanjem se lahko še enkrat spravite v preigravanje izvirnika, ki je leta 2016, skupaj s podnaslovom Dark Arisen, dobil predelavo tudi za PC, na Netflixu pa si lahko ogledate 1. in zaenkrat edino sezono risane serije.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime