Spider-Man 2 pokazal kar 11-minut igranja

Naši današnji članki se vrtijo okoli včerajšnje Sonyjeve konference PlayStation Showcase, od katere se je pričakovalo veliko, saj je predstavila 2. fazo kataloga naslovov, ki jih bomo gledali na sistemih PlayStation 5 in PS VR2. A treba je reči, da smo od konference pričakovali veliko več, saj je manjkalo kar nekaj Sonyjevih večjih studiev in edini konkretni igralni posnetek je pokazal razvijalec Insomniac Games za svojo prihajajočo igro Marvel’s Spider-Man 2.

Glede na igralni napovednik, ki v dolžino meri skoraj 11 minut, si bo drugi del veliko igralnih prijemov sposodil iz originala, vpeljal pa bo tudi nekaj konkretnih sprememb. Za razliko od prvega dela bomo namreč v nadaljevanju skočili v mesto Queens, tam pa se bo treba zapostaviti novemu šefu Kraven the Hunterju. Mišičnjak se je nekaj časa preganjal po pragozdu, nakar si je zaželel novega izziva, zato bo skočil v velemesto poiskati doktorja Curta Connorsa, ki se je med tem časom že spremenil v The Lizarda. Načrte mu bo skušal preprečiti dvojec Spider-Manov, saj Peter Parker tokrat ne bo sam, ampak mu bo družbo delal tudi Miles Morales.

Spider-Man 2 nas bo tako velikokrat selil med obema junakoma, a kakor lahko sklepamo iz igralnega napovednika, tega preklapljanja ne bomo mogli nadzorovati sami. Se bosta pa oba junaka igrala različno: Peter si je nataknil Black Venom pajkice, zaradi česar je pridobil nove moči in lahko sovražnike zabija v tla preko črnih lovk, Miles pa ostaja bolj klasični pajkomož, a je tudi sam pridobil nekaj novih sposobnosti in igračk. Po novem se lahko preko frače izstreli kot raketa, nakar med šviganjem po zraku uporabi letalno obleko oziroma “wingsuit” in drvi naprej kot reaktivec. Glede na hitrost premikanja nas verjetno čaka veliko večja okolica, saj bomo drugače celo mapo lahko prečkali v samo nekaj sekundah.

Igranje bo sestavljeno iz pretepanja, kjer bo treba sprožati udarce in specialke ter tiholazenja, kjer lahko prikrito odstranimo celo sobo nebodijihtreba. Tudi tule nas čakajo novosti, saj Miles lahko zdaj izstreli pajkasto vrv in si tako v zraku ustvari novo pot, ki bo poenostavila delanje zased. Mimogrede: prepričani smo, da se bosta Miles in Peter v enem delu zagotovo spopadla, saj Venom obleka nažira Petrov um, zaradi česar je postal agresiven, tako da se lahko veselimo pretepa med dvema Spider-Manoma.

Na koncu napovednika nas pričaka še spektakularen pregon s čolni, v njem pa so nekateri že komentirali vodo, ki grafično ni videti preveč napredno. Na splošno je sicer podoba čudovita, a Insomniac nas je glede podobe razvadil že s prvo igro, ki je še danes videti odlično.

Marvel’s Spider-Man 2 izide enkrat letos, a Insomniac predstavitve ni izrabil za uradno najavo meseca izida. Drugi del bo na voljo samo za PlayStation 5, glede na zadnji intervju šefa PlayStationa pa PC verzija izide šele čez kakšni dve leti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime