Sonyjeva prenosna naprava za igranje iger je videti smešno zanič

Sony ni nedavne konference PlayStation Showcase izkoristil samo za najavo novih iger, ampak je vmes vrinil tudi napovednik za film Gran Turismo, nekaj sekund pozornosti pa je namenil tudi predstavitvi novih fizičnih izdelkov. Žal nismo slišali nobene uradne novice glede konzole PlayStation 5 Pro, smo pa dobili vpogled v prenosno napravo za pretočno igranje PS5 iger, ki ji je Sony nadel uradno ime Project Q.

O tej napravi smo se enkrat že razpisali in ugibali smo, da zna biti tole nekakšen naslednik prenosne konzole PlayStation Vita ali pa morda kakšna kopija Steam Decka. A držalo ni nič od tega, saj je Sony za Project Q spočel dizajn, za katerega sem najprej mislil, da je neka prvoaprilska šala.

Zadeva je namreč videti kot da je nekdo vzel igralni plošček DualSense, tega razdelil na dva dela in notri na silo vrinil ekran, nakar je vse skupaj nazaj zalepil z lepilnim trakom. Ekran je videti, kot da na pol visi izven ohišja, zaradi česar je Project Q videti izjemno krhko in kar kliče po mehaničnih okvarah ali pa poškodbah zaslona. Ko bi vsaj premaknili igralni paličici bolj na sredino, a ni se jim dalo niti tega. V praksi to pomeni, da bomo z obračanjem gobic navznoter s prsti zakrili dober del ekrana, kar lepo nakaže, da je Sony zadevo naredil bolj na hitro in ni preveč razmišljal o dizajnu.

O napravi tudi ne vemo praktično nobenih konkretnih informacij. Zaslon bo premera 8 palcev in bo lahko izgotovil HD sliko, ni pa jasno, ali to pomeni sliko ločljivosti 1080p ali 720p. Jim Ryan je ob napovedi še dodal, da bo Project Q vseboval vse gumbe in karakteristike igralnega ploščka DualSense, kar najbrž pomeni stopenjske sprožilnike in napredne učinke tresenja, a vprašanje ostaja, kako se bo pri vsemu temu obnesla baterija.

Ničesar ne vemo niti glede cene, a glede na to, da zadeva zna samo pretočno poganjati igre iz konzole PlayStation 5 in to samo na domačem Wi-Fi omrežju ni ravno za pričakovati, da bo tole preseglo cene 100 €.

Project Q izide enkrat letos, a nič ne bi bil presenečen, če bo Sony do dneva izida pošteno predelal dizajn naprave. Razkritje naprave me je spomnilo na dogodek desetletja nazaj, ko je Sony prvič ponosno razkril konzolo PlayStation 3, zraven pa priložil kontroler, ki je hitro postal predmet internetnih norčevanj, saj so ga vsi začeli klicati bumerang. Sony se je nato k sreči premislil in zraven konzole pridodal bolj normalen igralni plošček Dualshock 3.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

3 KOMENTARJI

  1. Bravo avtor, ovitno nisi prav nič po internetu prebrskal. Prvi odzivi so pozitivni, ne vem, kje si ti našel norčevanje. Ekran je ravno tam, kjer mora biti, glede oblike držal bom pa samo to rekel; treba je zadevo prijet v roke in potem bomo sodili, ali je nekaj na hitro ali ne. Glede cene si tudi pihnil mimo. Pod 200€ se ne pricakuje. Ne vem, kje si ti dobil 100€.
    Potem pa še, zakaj bo deloval samo v domačem omrežju. Očitno veš bolj malo o telekomunikacijag in o prenosu podatkov prek mobilnega omrežja. V tem primeru gre za “real life data transfer”. Mobilno omrežje že res lahko zagotavlja stotine mbps, ampak če ti podatki niso konsistentno poslani, pride do “corrupted data”, kar pomeni da “stream” ne bo deloval pravilno, prihajalo bo do zakasnitev, lahko pride do nezaznavanja ukazov,… skratka, kup problemov, zakatere je rešitev absolutno samo 5G signal, pa še to ni dovolj zanesljivo. Velik dejavnik je tudi domace omrežje. Bog ne daj, da to ni pravilno skonfigirirano. Če pa podatki ostanejo v istem omrežju, je pa možnosti za napake pri pošiljanju podatkov bistveno manj. Nisem rekel, da jih ni, jih je pa manj.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime