Sony naj bi delal na prenosni konzoli, ki pa za delovanje potrebuje PS5

Če res držijo vse govorice, ki se tikajo naslednjih naprav izpod rok podjetja Sony, potem bo naslednja večja PlayStation konferenca hudo zanimiva. Poleg prenovljene serije konzol PlayStation 5, ki naj bi jih na prodajnih policah videli z možnostjo dodatnega nakupa optične enote, naj bi Sony za naslednje leto pripravljal še nadgrajeno konzolo PlayStation 5 Pro, ki bo osredotočena na bolj učinkovito poganjanje ray tracinga, naj bi Sony delal na še eni povsem novi napravi, ki se zaenkrat kodno imenuje Q Lite.

O tem zdaj poroča novinar Tom Henderson, ki se naj bi dokopal do podatkov glede misteriozne naprave Q Lite, ta pa naj bi bila prenosna konzola, ki bo malce spominjala na Nintendo Switch in Steam Deck, a se bo razlikovala v nekaterih pomembnih podrobnostih.

Naprava naj bi vsebovala 8-palčni zaslon tipa LCD, ki bo zmožen maksimalne ločljivosti 1080p in osveževanja 60 Hz, vizualno pa naj bi bila podobna PS5 kontrolerju DualSense, le da se zdaj na sredini nahaja večji ekran. Q Lite naj bi vseboval tudi vse druge pritikline tega krmilnika: na zadnji strani naj bi bila sprožilnika, ki bosta nudila odpor, prisotna pa bo tudi napredna tehnologija tresenja, zvočniki, gumbi za glasnost in 3,5 mm priklop za slušalke.

Vendar pa Q Lite ne bo zmožen sam poganjati iger, niti teh ne bomo pretočno igrali preko oblaka. Za njegovo delovanje bo namreč potrebna lastna konzola PlayStation 5, nakar se bomo preko servisa PS Remote Play nanjo povezali in igranje lahko izvajali še kje drugje, kot pa samo pred domačim televizorjem. PS Remote Play sicer lahko uporabljamo že zdaj, saj se lahko na enak način povežemo preko telefona in PC-ja, pogoj za ugodno zabavo pa je zgolj dobra internetna povezava.

Tom še pravi, da naj bi Sony načrtoval še izdajo novih brezžičnih slušalk, ki bodo na voljo z naušniki in kot zvočni čepki, vse tri izdelke pa naj bi Sony na trg porinil v zelo kratkem časovnem obdobju.

Čakamo uradno najavo in če gre verjeti ločenim govoricam, naj bi Sony pripravljal večjo predstavitev v začetku junija, ki bi se morala zgoditi pred nedavno nesrečno preklicanim dogodkom E3.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime