Po skoraj treh letih razvoja je predelava igre Prince of Persia ponovno v konceptni fazi

Predelava igre Prince of Persia: The Sands of Time je bila najavljena leta 2020 in praktično od začetka padla v težave. Ubisoft je nalogo zaupal svoji indijski veji Ubisoft Pune, ta pa očitno ni bila dorasla tako veliki nalogi, saj so za igro izdali samo en napovednik, ta pa je bil instantno popljuvan iz strani vsakega, ki je leta 2003 užival znotraj te izjemno privlačne in unikatne platformščine.

Francozi so znani po temu, da projekte zelo neradi prekličejo, zato se je začelo prestavljanje izidov, status projekta pa je ves čas visel v zraku. Na koncu je založnik projekt vzel iz rok Indijcev in ga zaupal v naročje svojega najbolj izkušenega studia Ubisoft Montreal, ta pa je takrat napovedal, da bo najprej preučil vse storjeno delo in nato iz tega naredil smernice za nadaljnji razvoj.

Po dolgem zatišju se je Ubisoft vendarle spet oglasil in sporočil stanje projekta. Indijci so se pri svoji nalogi obnesli bolj klavrno, zato je Ubisoft Montreal zavrgel ves storjeni napredek in se razvoja lotil povsem na novo. Projekt je tako trenutno, po skoraj treh letih razvoja, zopet v konceptni fazi, kjer se gradi ekipa, sestavlja prototipe in testira določene elemente. To so zgodnji začetki razvoja, tako da bo za finalno verzijo izdelka treba potrpeti še nekaj let, zaradi česar igra ne bo prisotna na založnikovi junijski konferenci Ubisoft Forward.

Še vedno se sicer lahko lotite preigravanja originala, ki sem ga sam poskusil obiskati nedavno. Igra sicer deluje brez težav tudi na operacijskem sistemu Windows 11, a sprejeti bo treba določene kompromise. Podpora za ločljivosti zahteva nekaj urejanja datotek, igranje preko igralnega ploščka pa prav tako potrebuje dodatne nastavitve, saj je treba vse gumbe nastaviti ročno.

Nekaj vsebine iz Perzijskega princa bo sicer prinesla igra Assassin’s Creed Mirage, ki ob naročilu Deluxe verzije doda nekaj orožij, ki bodo prenesena iz igre The Sands of Time, Ubisoft pa je še potrdil, da trenutno nima načrtov za predelavo ostalih delov, čeprav bi igralci verjetno ubijali za prenovljeno verzijo Warrior Within ali pa The Two Thrones.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime