Igralec Danny Masterson obsojen za dve posilstvi – grozi mu do 30 let zapora

Nekateri najstniški heroji se ne postarajo dobro in to velja za vse tiste, ki smo v mladosti spremljali serijo Oh, ta sedemdeseta, ki je vsebovala superiorno zasedbo igralcev, med katerimi se je našel tudi Danny Masterson v vlogi Stevena Hydea.

Serija je bila ob začetku drugega tisočletja na vrhuncu svoje popularnosti, žal pa je ravno takrat Danny počel tudi resne grdobije, ki so dolgo ostale skrite pred javnostjo. Po dveh desetletjih pa znajo žrtve vendarle dobiti nekaj pravice, saj je bil Danny včeraj pravnomočno obsojen za dve posilstvi, zaradi česar bo šel za zapahe, grozi pa mu do 30 let zaporne kazni.

Prve obtožbe proti igralcu so se pojavile leta 2017, ko je bilo gibanje MeToo na vrhuncu svoje aktivnosti. Masterson je obtožbe takoj zanikal, vendar mu to v Hollywoodu ni preveč pomagalo, zaradi česar je bil hitro odsekan od vseh projektov – najbolj ga je pri tem prizadel Netflix, ki ga je odrezal od serije The Ranch, kjer je skupaj s svojim starim prijateljem Ashtonom Kutcherjem igral glavni vlogi.

Od takrat je vse nekako potihnilo, nakar decembra lani porota ni mogla doseči dogovora, tožilci pa so se nato odločili za ponovno sojenje, v katerem je sodnik dovolil predstavitev novih dokazov. To je bilo dovolj, da je porota igralca spoznala za krivega za dve od treh posilstev, medtem ko se je pri tretjem primeru razmerje ustavilo pri 8 za nedolžnega in 4 za krivega.

Pri sojenju se je veliko vrtelo tudi okoli scientološka cerkev, čigar Masterson je pripadnik že več kot dve desetletji in naj bi igralca že dolgo ščitila. Vse tri žrtve so bile pripadnice te iste cerkve in so te seksualne napade najprej prijavile vodilnim znotraj cerkve, ti pa so jim povedali, da so si za to same krive in da jim odsvetujejo obisk policije. Eni so celo ponudili 400.000 dolarjev v zameno za njen molk, zraven pa so ji še zagrozili, da jo bodo v primeru javnih obtožb brcnili iz cerkve.

Žrtve so na sodišču opisale same napade, ki so naravnost grozljivi. Spletna stran Los Angeles Times je dobro popisala nekatere njihove izkušnje, tem pa je bilo skupno to, da so pred posilstvom bile omamljene z drogami, ki naj bi jih Masterson zamešal v njihove pijače. V enem primeru naj bi Danny žrtvi celo prislonil pištolo na glavo in jo zraven dušil s povštrom, igralec pa je vse te obtožbe zanikal, a na nobenemu od sojenj ni pričal.

To je drugo večje dogajanje glede slavnih in njihovega obiska zaporniških celic. Včeraj se je zaključila tudi dolgoletna saga prevarantske podjetnice Elizabeth Holmes, ki je preko propadlega podjetja Theranos prevarala cel kup premožnih ljudi. Po njeni zgodbi je vila posneta tudi serija The Dropout, Elizabeth pa je včeraj začela služenje svoje 11-letne zaporne kazni.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime