Slavna torrent stran RARBG se ugaša

Torrent svet bo kmalu zabeležil še en boleč udarec, saj se po letih delovanja poslavlja popularna spletna stran RARGB. Zaživela je leta 2008 in zaradi svojega preprostega vmesnika ter dobre moderacije vsebine hitro začela pridobivati mase uporabnikov, kar je sčasoma naneslo na milijone mesečnih obiskovalcev. Stran je sčasoma postala tako popularna, da je začela izdajati tudi svoje piratske verzije filmov, ki so ob sebi nosile kratico RARGB, te inačice pa so veljale za zelo kvalitetne.

rargb

Po 15 letih uspešnega delovanja pa je osebje na spletni strani zapisalo sporočilo, da je čas za slovo. Razlogov za ugašanje spletne strani je veliko, a presenetljivo osebje med njih ne prišteva kakšne težave z zakonom. Vzdrževanje spletne strani je padlo v težave že nekako tri leta nazaj, ko je svet objela pandemija novega koronavirusa, zaradi posledic te bolezni pa je umrl en ključen član osebja.

Težave se s tem še niso zaključile, saj se je zatem pojavila vojna med Rusijo in Ukrajino, osebje RARGB-ja pa pravi, da imajo v svojih vrstah člane, ki se bojujejo na obeh straneh konflikta. Potem je tu še inflacija, zaradi česar so narasle tudi cene vzdrževanja strežnikov in elektrike, vse to pa je privedlo do skupne odločitve, da stran preneha z obratovanjem.

Osebje se sicer ni izjasnilo, kdaj točno bodo strežniki izključeni in stran trenutno še vedno obratuje.

Piratski svet bo izgubil eno od večjih destinacij, seveda pa alternativ ne bo kmalu zmanjkalo. V bistvu je preteklo kar nekaj vode, odkar so pod rušo šle večje torrent strani: največji pretresi na tem področju so se zgodili med letoma 2015 in 2016, ko so izginile popularne strani KickassTorrents, ExtraTorrent in Torrentz, ločeno pa se je letos poslovil gostitelj datotek ZippyShare, ki je bil prav tako znan po držanju piratske vsebine.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime