Večigralska verzija igre The Last of Us naj bi zašla v težave

Teden nazaj smo na konferenci PlayStation Showcase pričakovali veliko napovedi, skoraj prepričani pa smo bili, da bomo videli vsaj dva naslova: Spider-Man 2 in večigralsko verzijo igre The Last of Us, ki je nosila neuradno ime Factions 2.

Spider-Man 2 je pokazal več kot 10 minut igranja, medtem ko o novem projektu razvijalca Naughty Dog ni bilo slišati ničesar. O Factions 2, ki bi bil naslednik večigralske verzije iz prvega The Last of Us, se je govoričilo vse od izida igre The Last of Us Part 2, Naughty Dog pa je nato projekt uradno potrdil junija lani in obljubil, da zadeva lepo napreduje in je celo prerasla začetno vizijo, zato bomo več informacij dobili v 2023.

Vsi so zato pričakovali, da bo razvijalec zadevo pokazal na predstavitvi PlayStation Showcase, a temu ni bilo tako. A Naughty Dog se je naposled vendarle oglasil s posodobitvijo, ki pa ni takšna, ki so jo oboževalci pričakovali.

Studio pravi, da se zaveda pričakovanja igralcev, a da igra preprosto še ni dovolj napredovala, da bi jo lahko pokazali javnosti. Delo se nadaljuje tako na tej igri, kot na povsem novi enoigralski izkušnji, ki pa prav tako še nima imena. Poleg zahval je to v bistvu to in to sporočila namigne, da o Factions 2 še dolgo ne bomo videli ničesar konkretnega.

Čeprav Naughty Dog pravi, da ni razloga za paniko, se naj bi v zakulisju dogajale skrb vzbujajoče stvari. Novinar Jason Schreier se je dokopal do informacij, da naj Sony zmanjšal trenutno ekipo, ki dela na Factions 2 in del osebja razporedil na druge projekte. Povod za to je bil razvijalec Bungie, ki ga je Sony kupil oziroma z njim razvil partnerstvo, ki sloni na razvoju novih “live service” iger, ki jih bo v bodoče izdal Sony. Bungie je mojster tega žanra, zaradi česar mu je Sony ponudil vpogled v svoje večigralske projekte in Bungie naj bi izrazil dvome glede dolgoživosti projekta Factions 2.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime